2024. július 31., szerda

Mia Frances - A gyenge pont nem változik


Bár az előző nem lett a kedvencem, ezt a részt nagyon szerettem! Mint tudjátok, nem sűrűn olvasok ilyeneket, de ha mégis szeretem a könnyedséget, ami jellemzi a történeteket. Az első rész (Vénusz a habokból) kifejezetten tetszett és ez sem marad el mögötte. 

Főhősnőnk, Karla Oldman egy egy éjszakás kaland után teherbe esik és az első gondolata, hogy nem akarja megtartani a gyermeket. karrierje éppen felfelé ível és nem hogy a baba nem volt tervezett, de maga az odavezető éjszaka sem. 
A szerző arra keresi a választ, hogy a mai modern világban kell-e választani a karrier és a gyermeknevelés között? Kizárja-e az egyik a másikat és egyáltalán ezt a döntést az élethelyzetünk vagy mi magunk hozhatjuk-e meg?

Talán látszik, hogy a könnyed tálalás és csomagolás ellenére nagyon komoly témát taglal az írónő. Az anyaság minden nő életében fordulópontot jelent, akár úgy tud, hogy vállalja, akár nem. Fontos dolog erről beszélni és olvasni is, mert ahány élethelyzet annyi megküzdési út és indok. 
Karlának is megvannak a maga indokai, céljai és álmai, amit a történtek kibillentenek a stabilitásából.
Az írónő nagyon szépen érzékelteti ennek a döntésnek a nagyságát. 

Azt pedig, hogy végül mit is választ majd, hogy megtalálja-e saját boldogságát legyen titok addig míg el nem jutsz a történet végére kedves Olvasó! De annyit elárulok, hogy egy tanulságos utazásban lesz részed!

A végére még annyit, hogy nagyon tetszett a borító, szerintem jó választás lett!

Amennyiben kíváncsivá tettelek, keresd a sorozat mindhárom részét az alábbi linken!

Írta: Isabel
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kerby Rosanes -Animorphia

Amikor az ember életében összecsapnak a hullámok, nehéz jókedvűen és mosolyogva, vidám bejegyzéseket írni. Nálam az elmúlt jó pár hónap ilye...

Népszerű bejegyzések