2020. március 6., péntek

Marék Veronika - Laci és az oroszlán




Ez a mesekönyv pár napja került a kezembe és kikapcsolódásként elolvastam el.

Egy pár szót szeretnék megjegyezni, így az értékelés elején: a félelem egy alap emberi érzés. Természetes, akár az öröm vagy a bánat. Jelenleg úgy vélem, hogy soha nem lesz teljesen legyőzhető, bár ebben a témában (pszichológia) még hiányosak az ismereteim. Viszont eme gát hasznossága vitathatatlan: életet menthet. Ám a túlzott, illetve irracionális félelem ugyanolyan káros, mint annak hiánya.

De vissza a meséhez. Laci mindentől fél, amitől általában a kicsik szoktak: sötétség, harapós kutya, stb. Egy nap barátra lel egy kis piros oroszlán személyében, aki segít neki szembenézni ezen helyzetekkel.

A történet egyértelműen kicsiknek íródott: ezt erősíti a nyelvezet és a rajzok is. Segít nekik abban hogy elképzeljék a történetet és rájöjjenek, hogy ha Laci képes bátornak lenni, akkor bizony ők is.

Esti mesének nem igazán alkalmas mert a képeket nézegetni kell, a mondanivaló pedig rövid, viszont egy óvodai foglalkozás keretében, avagy ahol több gyerkőc van tökéletes időtöltésnek gondolom. Akár meg is kérhetjük őket rajzolják le ők is azokat a dolgokat amitől félnek a saját oroszlánunk társaságában.

Az írónőtől bár ez volt az első olvasásom, biztosan nem az egyetlen! Mivel megtetszett a könyve ezért utána olvastunk Nikivel a munkásságának. Sok gyermekeknek szóló könyv kikerült már a keze alól és ha mind ilyen minőségi, akkor igencsak érdemes beszerezni pár példányt a csemetéink számára. Nikivel mi biztosan be fogunk, természetesen a magunk örömére.


Bár jelenleg a Laci és az oroszlán nem kapható, de az írónőtől a Móra Kiadónál csemegézhettek!

 
Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések