2022. szeptember 24., szombat

J. A. A. Donath - A ​Kardtánc (Calderania 1.)




 A most következő sorozatot már elég rég őrizgettem nektek: mióta megkaptam háromszor is elolvastam a sorozatot Kalandos, ifjúsági fantasy férfitollból, ami most azért jó hír a lelkemnek, mert  most azt az időszakot élem, amikor kerülöm a nagyon érzelmes olvasnivalókat.

Történetünknek Calderania szigetkirályságának Curpo nevű szigete ad otthont, ahol nagy eseményre készülneka falubeliek.  Itt él főszereplőnk,  Menthár Korsen akit nem tudnak felkészíteni arra a beavatásra, mely minden férfi életét meghatározza majd a faluban. 
Ennek az eseménynek nagyon nagy jelentősége van, hiszen aki sikerrel vesz részt a Kardtáncon. 
Ám a fiú gyenge, nem képes fejlődni, ezért fordul a bölcs tanítóhoz és gyógyítóhoz Seganhoz. Az pedig, hogy utána mit történik legyen a könyv meglepetése.

A történet leírása nagyon szép. Minden egyes tájat, helyszínt maximálisan el tudtam képzelni, ám mégsem annyira részletes, hogy a cselekmény elveszítse a lendületet. Gyönyörű világot álmodott meg az író.

Főszereplőnk az a típusú karakter, akinek már az elejétől kezdve lehet szurkolni, akiért lehet izgulni. Ahogy haladunk előre a történetben úgy válik egyre erősebbé és felnőttebbé. 
 Nekem egyébként a kedvencem a mester volt már az első olvasáskor is. Határozott, olyasvalaki, akinek már a megjelenéséből tudjuk, hogy nem egy gyenge emberről van szó. A jelleme picit emlékeztet engem a koreai filmbeli karakterekre, akik még nem is csináltak semmit, de már meg is jegyeztük őket.

Az író stílusa is eltalálta a zsánerhez passzoló hangulatot, bár mivel nem ez volt az első olvasásom tőle, tudtam, hogy ezzel nem lesz gondom. 

A borító gyönyörű, a farkast imádom rajta. Számomra ez az állat jelképezi az erőt, a bölcsességet, és a küzdőszellemet. 

Összességében egy remek sorozatindító részről beszélünk, amit nemcsak az ifjúságnak ajánlanék jó szívvel, de a felnőtteknek is, mert nagyon jó kikapcsolódást biztosít.  
Köszönöm, hogy olvashattam!

Amennyiben szeretnél saját példány keres a szerző weboldalán!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések