2023. július 29., szombat

Aurora Lewis Turner - Lloyd, ​a belső szörnyeteg


 A most következő értékeléstől tartottam picit, mert Aurora is úgy vezette fel nekem, hogy ez most nem az lesz, amit megszoktam tőle. Nem az a jellemző, hogy felnőtt tartalmú könyveket olvassak, holott nem vagyok ellene. Szeretem, ha előreviszi a cselekményt, nem pedig csak akörül forog a történet. Ezt el is mondtam neki, és kíváncsian vágtam bele. Jelentem, nem csalódtam!

Lloydot a Bolygókeringő trilógiából ismerhetjük, ő a főhősnő, Aurora szerelme. Ám a férfi nem közönséges ember, olyan erős, akár egy medve és a természete sem hétköznapi. A regény több száz évet ölel fel, ahol mélyrehatóbban is megismerhetjük a sötétebb oldalát. Döntések, nők, család és csábítás, minden adott, ahhoz, hogy megértsük morgós jellemét és átlássuk azt, mennyire képes megváltoztatni minket a tiszta szerelem. 

Érdekes volt az írónőtől ezt olvasni, noha tudtam, mire készül. Gyönyörűen hozta annak az antihősnek a  komor, véres, mégis valóságos világát. Pont úgy, ahogy elképzeltem. Emellett, ami számomra fontos, hogy a regény tele van nagyon mély bölcsességekkel és mondanivalóval- természetesen szórakoztató formában. Nem lehet egyszerű végigélni ennyi évet úgy, hogy ne hagyjanak benne nyomot a veszteségek, ne változzon. Neki sem sikerült és hála égnek (vagyis az írónőnek) Aurora jó irányba terelte végül. 

Tetszett az a vonal, amin a szerző megindul. Noha ifjúsági regényei miatt szerettem meg, ez is jól állt neki. Csak amikor az ember hozzászokik  valamihez, furcsa furcsa, ha nem azt kapja. Félreértés ne essék, a Bolygókeringőben is fellelhetőek ennek a nyomai, viszont itt teljes mértékben kiteljesednek. 

A borító nagyon vagány, igaz, minimalista a többihez képest, de éppen ezért tűnik ki. 

Őszintén szólva ez az a regény, ami számomra fogyasztható, minden szempontból. A regény egyébként a Bolygókeringő ismerete nélkül is bátran olvasható, hiszen ez idősíkban bőven előtte játszódik. 

Bátram ajánlom mindenkinek, de fontos, hogy inkább csak 16 éven felüliek forgassák. Nem azért, mert van benne bármi, ami vállalhatatlan, hanem azért, mert a fentebb említett nehézségekhez lélekben is fel kell nőni picit.

Amennyiben kíváncsivá tettelek, keresd a NewLine Kiadó kínálatában!

Írta: Isabel

Aurora Lewis Turner - A ​hét pecsét (Az ikerlángbűbáj 3.)


 Elérkeztünk a sorozat befejező részéhez. Tudjátok, mennyire szeretem Aurora munkásságát, ezért itt azt kellene mondanom, hogy kár hogy vége van, ám a napokban megértettem valami fontosat: vannak olyan könyvek/sorozatok, amiket nem nyújthatunk a végtelenbe, akármennyire is szuperek, egyszerűen azért, mert az író így álmodta meg őket. 
köszönöm szépen a szerzőnek, hogy én is részese lehettem ennek a kalandnak! Mondom is a véleményemet!

A történet Amajával és a többiekkel folytatódik. Kain visszatér, hogy felnyissa a pecséteket, így hozva el a világvégét. 
Hogy ezt megakadályozza, a legnehezebb csata vár hősnőnkre, ráadásul a szerelmét is meg kell mentenie. Szóval kalandokban és izgalmas helyzetekben itt sem lesz hiány.

Nagyon szeretem azt a varázsvilágot, amit Aurora teremtett a sorozattal. Persze, vannak benne ismerős elemek, de összességében újszerűen használta ezeket a dolgokat is. A  takarítós macskák például hatalmas kedvenceim voltak az elején, jókat mosolyogtam rajtuk. 

Mindenki nagy nőtt a szememben, főleg Alexander, aki igazán éretté és rendkívül intelligenssé vált. Szeretem, amikor egy karakterfejlődés nagyon szépen követhető, nála ezt maximálisan megkaptam.
Amaja cselekedetei engem nem leptek meg, mindig is bátornak ismertem, szóval hozta az elvárásaimat.  Természetesen a Jackkel való kapcsolata sem marad kérdőjele, így akik ezt a szálat várják nagyon, nem kell csalódniuk. A sötétebb világképet pedig én kifejezetten szerettem, de ez éppen annyira volt csak jelen, hogy izgalmassá tegye a dolgokat.

A történet nagyon szép és kerek lezárást kapott, semmi kérdés nem maradt bennem. Bőven volt részem kalandban, nevetésben és izgalmakban is. Ha valaki szeret utánanézni a helyszíneknek ( néha szoktam én is) akkor abban sem lesz egyhangúság, hiszen sokfelé járnak hőseink a világban.

Fontosnak tartom megemlíteni a könyv elején lévő emlékeztetőt, amit már a TV sorozatoknál is kedvelek, hiszen nem hetente vagy havonta jönnek ki a szerzőktől a folytatások. Nagy segítség ez minden olvasó számára. 

Abba most nem mennék bele, hogy Aurora mennyire jól ír, hiszen ha valaki olvasott már tőle, tudja, mire számítson. Ha pedig nem, nagyon kérem ne egy befejező kötettel kezdje. :) 
A borító viszont nagyon gyönyörű, ez mellett nem mehetek el szó nélkül. Azt gondolom, ez is szervesen a könyvek része és figyelemfelkeltőnek kell lennie ahhoz, hogy az adott művet leemeljük a polcról. Számomra ez az volt.

Összességében egy remek utazásban volt részem, amit az elejétől a végéig nagyon szerettem. Az ikerlángbűbáj az a sorozat, amit bátran ajánlok akár kezdő fantasy-olvasóknak is, mert éppen annyira izgalmas, hogy utána még többet akarjunk ebből a zsánerből.

Amennyiben már csak az utolsó rész hiányozna a sorozatból, rendelésed leadhatod a NewLine Kiadó webáruházában!

Írta: Isabel 

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések