2024. június 17., hétfő

Tanila Jensen - Lacrimosa (Viveca 3.)


Először is elnézést kérek a szerzőtől, amiért eddig tartott az olvasás. Ennek oka az egészségi állapotom volt, nem más, ugyanakkor szerettem volna újraolvasni az első két részt, is hogy teljes legyen a kép. És, milyen jól tettem, hiszen így valóban egy kerek történetet kaptam.

A történet befejező részében Philip atyához egy démonológus is csatlakozik, akinek látomásai vannak. 
Megannyi kaland és probléma után az atya harcba száll Viveca testét uraló démonnal, ám az ő lelke is veszélybe kerül.  Azt pedig, hogy végül melyik oldal győz, megtudhatjátok a könyvből. 

Azt kell, hogy mondjam, hogy az írónő az első részhez képest rengeteget fejlődött. A karakterábrázolás, a világfelépítés és a csavarok fokozatosan váltak egyre izgalmasabbá. 

Az atya karaktere is fokozatosan vált igazán a kedvencemmé. A harmadik részre már szabályosan izgultam érte, szurkoltam neki és néhol akkorát döbbentem, hogy koppant az állam. Mivel a sorozat meghatározó érzése a hit és a szeretet, igazán megérintett. Nem tudom, miképpen cselekedtem volna Philip helyében, de azt hiszem, én is mindent megtettem volna Viveca megmentéséért. Azt hiszem az egyik legnehezebb csata az, ahol a fény és a sötétség küzd egymással.

Ebből adódóan a cselekmény talán itt a legsötétebb, de ezért is tetszett ez a rész a legjobban. Nagyon szeretek ilyen hangulatú könyveket olvasni és itt a végén Tanila remekül eltalálta a hangulatot. Nekem ez az, ami igazán kiemelte a sorozatot a sok fantasy közül, ettől válik egyedivé. 

Egyébként a fejezetek nem hosszúak, gyorsan lehet velük haladni, így akár utazáshoz is érdemes magunkkal vinni. Ez számomra most azért volt fontos, mert  - egy tanítás előtt vagy után -  elő tudtam venni és olvashattam. 

A borító nagyon tetszik, sejtelmes, akár a történet. 

Összességében nagyon jól szórakoztam a sorozattal, köszönöm szépen a lehetőséget. Mindazonáltal önállő kötetként nem javaslom a részek olvasását, hiszen egyben egész a történet. Viszont, ha belevágtok, egy szuper fantasy -sorozattal lesztek gazdagabbak!

Amennyiben szeretnétek a sorozatot, keressétek a szerző hivatalos Facebook-oldalát!

Írta: Isabel


 

Kerby Rosanes -Animorphia

Amikor az ember életében összecsapnak a hullámok, nehéz jókedvűen és mosolyogva, vidám bejegyzéseket írni. Nálam az elmúlt jó pár hónap ilye...

Népszerű bejegyzések