2021. szeptember 20., hétfő

Ysabella Mallows - Játék az élet


 Először is, szeretném megköszönni a szerzőnek, hogy elolvashattam a könyvét és egyben bocsánatot is kérek, amiért eddig tartott! A történet nagyon tetszett az egyedisége és az összetettsége miatt, csupán csak mostanában kevesebb időm jut az olvasásra. De nézzük is a történetet!

Főhősünk Sophie, családjával éli mindennapjait. Iskolába, dolgozni járnak....teljesen átlagosnak mondható az életük - vagyis az lenne, ha nem egy párhuzamos dimenzióban élnének. Itt mindennapos a gondolatolvasás,  és nagyon fejlettek az intellektuális képességek is.
A lány nagynénje évek óta próbálja bebizonyítani egy másik dimenzió létezését, ezért kísérleteket folytat. Egy alkalommal Sophie és a nővére egy ilyen kísérlet közepébe csöppen, és ennek a következménye nem más, mint hogy a kislány átkerül hozzánk.
A hatéves gyerkőc nem igazán tud mit kezdeni a helyzettel: egyre csak haza akar jutni. Természetesen a hatóságok és a gyámügy egy szavát sem hiszi, így a kislány rettenetes körülmények közé kerül. Ám az egyik nevelő az intézetben felfigyel a nem mindennapi képességeire és az örökbefogadó családdal együtt mindent megtesznek azért, hogy  biztonságban tudják őt és a titkát is. Ám a történet csak innentől válik igazán izgalmassá...

Most, hogy kellően kedvet csináltam a történethez - legalábbis remélem - elmondom, hogy belőlem mit váltott ki. 
Nagyon érdekesnek találom az alapgondolatot. Mindig is foglakoztatott, hogy vajon van-e élet a Földön kívül és ha igen, mi milyen formában találkozhatunk vele. Az írónő nem a legegyszerűbb módját választotta annak, hogy erre valamiféle választ kaphassunk, viszont nekem nagyon imponált a bátorsága. Végig az volt az érzésem, hogy nemcsak a fantázia volt a segítségére, de tudás és kutatómunka is állhatott a háttérben.

A kislány karaktere  - majd a felnőtt Shopie-é is - nagyon egyedi mégis olyan emberi érzelmeket hordoz, aminek hála könnyen tudunk azonosulni vele.
Őszintén szólva félve szoktam az ilyen cselekményeken alapuló törtetekhez nyúli, mert félek, hogy túl elvont lesz vagy én leszek túl kevés hozzá, ám itt ez most nem így lett. 

Az írónő nagyon ügyesen bánt a tudásával, ahhoz képest, hogy ez az első könyve becsületes munkát végzett. Az információ-adagolás pont elég ahhoz, hogy minden részt értsünk, mégsem lesz tőle száraz a regény. Az pedig, hogy több, mint 500 oldalas, számomra külön öröm volt! 
A borító is tetszett. Egyszerű letisztult, mégis van benne egy kis sejtelmesség, ami nagyon jól illik a könyv hangulatához.

Annyit azért még zárásképpen hozzátennék, hogy ez a könyv nem az amit egyszer elolvasol és leteszed, mert tudod miről szól. Sokkal inkább arra ösztönöz, hogy elgondolkodj és belemélyedj az olvasottakba, hogy a megfelelő információgyűjtés után újra elővedd azért, hogy észrevedd azokat az apró részleteket is, melyek felett esetleg elsiklottál. Számomra mindenképpen újraolvasós lesz, mert táplálja a fizika és a pszichológia iránti igényemet is! 

Amennyiben sikerült felkeltenem az érdeklődésed, megrendelheted a Publioboox weboldaláról!

Írta: Isabel

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések