2022. március 18., péntek

Csernovszki-Nagy Alexandra - Antónia eltűnt (Gyarmaty Karolina történetei 2.)


A sorozat első kötetét már volt alkalmam elolvasni, ezért nagyon megörültem, mikor az írónőtől megvehettem a másik két részt is egy akció keretében.

A történet folytatódik: az 1800-as évek végét írjuk és Lina még mindig benne van a rossz házasságában. Biztonságban, a férjétől távol szeretne életet adni gyermekének...
Két évvel később nyomozóként kezd el dolgozni. Egy tizenőt évvel ezelőtti gyilkossági ügy miatt keresik fel: Antónia halálát kellene felgöngyőlítenie.

A nő természetesen beleveti magát a munkába és az újabb információk egyre bonyolultabbá teszik az ügyet.  Ám a karakter hozzáállásában nem csalódtam, okos értelmes és bátor nőről beszélünk, aki nem riad vissza semmilyen kihívástól sem.

Nagyon örültem, hogy a kedvenc szereplőm, Márton is visszatért. Szomorú voltam az első rész vége miatt, de most újra reménykedhettem kettejük párkapcsolatában. 
Annyit azért megemlítenék, hogy nem szerepelt annyit, mint vártam, de a jelenléte sokat dobott a történeten. 

A szerelem és krimi szál csodálatosan összefonódott mind a két zsáner kedvelőinek nagy örömére. Az írónő nagyon szépen beleásta magát a kor jellegzetességeibe és semmivel sem esett túlzásba.
Éreztem a fejlődést, mint az írás, mint pedig a karakterábrázolás szempontjából is. Lina sokkal érettebb lett, egy olyan nő, aki emelt fejjel viselte az élet megpróbáltatásait és képes szembenézni a jövő nehézségeivel.

A borító nagyon szép, igazán tetszik ez a színkombináció!

Hogy a végén megoldja-e az ügyet és megállapodhat-e a szerelme oldalán? Nos, ha érdekel a regény megvásárolható a NewLine Kiadó oldalán!

Írta: Isabel
Korrektúrázta:NiKy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések