Vannak még meglepetések?! - Amikor egy sorozat más irányt vesz
Mivel volt már alkalmam olvasni a sorozat egyik kötetét és az annyira nem tetszett, félve vettem a kezembe az újabb részt, melyet Nikitől kaptam.
Bongóc a kis manó ezúttal a nyarat élvezi a tőle megszokott aranyos, kissé talán morgós stílusában. Tetszett, hogy olyan öregapós hangulata van a beszédének; emlékszem, nagypapám is így beszélt hozzám mikor kicsi voltam.
A vízparton pihengetve találkozik egy kisfiúval, majd a manó eszik egy nagyot...
Le sem tagadhatná a szerző, hogy magyar, hiszen a menüben szerepel: három szál kolbász, rántott hal, három üdítő és még mogyorós csoki is. Mikor ehhez a részhez értem, hangosan nevetnem kellett, mert az alacsony kissé duci manó személyiségéhez ez a falánkság nagyon illett.
Az előző részben negatívumként említettem, hogy némely betű ki van emelve a szavakon belül, tanítási célzattal. Ez most sem maradt el, bár annyira már nem zavart, bár még mindig kissé furcsának hatott számomra.
Az illusztrációk viszont nagyon aranyosak és színesek voltak. Tóth Aliz ismét igényes munkával örvendeztette meg az olvasókat.
Összességében nem bántam meg, hogy esélyt adtam a folytatásnak. Mostanában egyre inkább bebizonyosodik, hogy bár egy sorozat első kötete nem tetszik, a folytatás még a szívembe lophatja magát!

Sajnos a rendeléshez nem találtam linket, viszont több webáruházban  is elérhető, például az Antikvárium.hu-n!

Írta:IsabelŐszintén szólva nagyon nem akartam elolvasni ezt a könyvet. Az első rész annyira maradandó élményt okozott (negatív értelemben), hogy messzire elkerültem volna a folytatást.
Niki azonban szépen megkért, hogy mondjam el a
második részről is a véleményem és minden gúny nélkül állítom: köszönöm hogy rávettél!
A történet Tyler, A pap főhősének családjával folytatódik. Édesanyjuk leukémiában szenved, az orvosok nem sok esélyt látnak a felépülésre. Ilyen helyzetben ismerkedünk meg Sean Bell-lel, aki ugyanolyan nőfaló mint a testvére. Anyja betegsége miatt elvesztette hitét Istenben és eléggé borúsan látja az életet.
Egy nap aztán felbukkan a legjobb barátja húga, Zenny, akire nagyon begerjed. Mikor a lány közli, hogy novícia és hamarosan fogadalmat tesz, Sean helyesen cselekszik - ez volt az első meglepetés- és kerülni kezdi a lányt, bár nehezére esik. Ekkor jön a hideg zuhany, ugyanis Zenny közli, hogy az ő mentora egy nagyon modern apáca és megengedi neki, hogy felfedezze az életet, mondván ha nem tudja miről mondd le sosem lesz teljesen biztos abban, hogy valóban Isten menyasszonya szeretne-e lenni.
Ezen azért elgondolkodtam, mert végig az volt az érzésem, hogy a kis hölgy ezt nem egészen jól értelmezte.
Zenny látja Sean-en hogy mennyire nagy hatalma van a teste felett, ezért elmondja, hogy mielőtt döntene, szeretné kipróbálni a test gyönyöreit is. Kereken egy hónapot tölthetnének el együtt párként.  Jó pár oldalon győzködi a férfi (újabb kellemes meglepetés) hiszen őt visszatartja a korkülönbség, az erkölcsi morál. Mikor aztán a lány bevallja neki, hogy már kamaszként is szerelmes volt belé és még szűz, átszakad a gát és elkezdenek játszani egymással. Itt is meglepődtem, mert bár részletezve voltak egyes alkalmak mégsem annyira, mint az első részben. A szereplők tiszteletben tartják egymás életterét, beszélgetnek közös programokat csinálnak.
Az élet közben folyik tovább a saját medrében: a fiúk anyja rosszabbul lesz, Zenny-nek pedig lassan döntést kell hoznia. Azt nem mondom el miért de végül a lány ott találja magát a ceremónián és készen áll, hogy teljesen megváltozzon az élete.

Azt kell mondjam, hogy az első részhez képest óriásit fejlődött a történet. Sokkal jobban emészthető, sokkal inkább emberi. Mivel nem egy felszentelt apácáról van szó, így erkölcsileg sem annyira elítélendő szerintem.
Tény, hogy a sok trágárságot, illetve bizonyos jeleneteket ki lehetett volna hagyni, ám az, hogy kicsit jobban előjöttek az emberi sorsok jellemek és nem csak azon volt a hangsúly. sokat dobott az olvasáson. Arról nem is beszélve, hogy Zenny sokkal szimpatikusabb volt, mint Poppy. Okos és tudja mit akar. Tapasztalatlansága ellenére az ágyban is használja az eszét.
Őszintén szólva ha ezzel indul a sorozat. sokkal boldogabb lettem volna. Ám ebben is van tanulság: nem szabad félbehagyni sorozatot, akkor sem ha az első rész kicsapja biztosítékot, mert érhetnek meglepetések!

Ha titeket is meggyőzött, hogy érdemes esélyt adni a sorozatnak, a Művelt Nép Kiadó várja a rendeléseteket!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tamási Áron - Ábel ​a rengetegben (Ábel 1.)

Pár héttel ezelőtt két nyolcadikos tanítványom segítséget kért tőlem az irodalom leckéjük kapcsán. Kérdésekre kellett válaszolniuk, melyek a...

Népszerű bejegyzések