2020. március 7., szombat

dr. Belső Nóra - Sosem késő




Szeretném megköszönni az írónőnek és a Jaffa kiadónak, hogy biztosítottak számomra egy példányt a könyvből!
A Depresszió c. regényét tavaly volt alkalmam olvasni és értékelni a blogon, így tudtam, hogy egy igazán profi és szakmailag hiteles anyagot kapok majd a kezembe. Nos, csak úgy, mint az előző, ez is mély nyomot hagyott bennem.
A könyv a szerelem megéléséről és az elengedésről szól. Mivel bennem az utóbbi hagyott mélyebb nyomot, ezért erre élezném ki az értékelést.
A búcsúzás mindig fájdalmas. Ám sokszor figyelmen kívül hagyjuk azt, hogy ez nemcsak nekünk fáj(hat), hanem a másik félnek is. Mikor egy kapcsolat véget ér, nem könnyű racionálisan gondolkodni, pláne, ha valaki annyira érzelmi alapon cselekszik és él, mint én. Ám, amíg ez az élet bizonyos területein előny, addig ezekben hátrány, mert ilyenkor csak a veszteséget és becsapottság érzését tudhatom a magaménak.
A doktornő azonban rávilágított arra, hogy ez bizony kétoldalú dolog, csak lehet, hogy a másik fél nem úgy mutatja ki, ahogyan én. (Pláne ha az ellenkező nemhez tartozik.) Bekezdésről bekezdésre haladva fejti ki, hogy bizony a büszkeség a neveltetés és az egyéb hatások is hozzájárulhatnak ahhoz, hogyan is éljük meg az elválást.
A könyv alcíme: Szerelem negyven felett, de tapasztalatból mondom, bármilyen korosztálynak hasznos lehet, akár érzelmileg érintett, akár nem. Mivel lélekben nem állok még készen arra, hogy kinyissam a szívem, ezért a friss szerelemről és a rózsaszín ködről szóló részek sajnos nem maradtak meg bennem annyira, hogy érdemben véleményt alkothassak róluk. Nem azért, mert rosszul lenne megírva, csupán csak nem olyan a jelenlegi állapotom, hogy ezeket befogadhassam. Viszont biztos vagyok abban, hogyha elkezdek ténylegesen felgyógyulni és újra nyitni, sok hasznos dolgot találok majd ebben a részben is. Addig pedig igyekszem tanulni és olvasgatni a doktornő műveit!

Ha úgy érzed, neked is hasznos lehet, a kiadó várja a rendelésedet!

Írta:Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések