2021. április 24., szombat

B. Habarics Kitty - Az éjszakai szuszmanó (Két nyuszi mesék)


 Folytatódjék a kis Fülü ismerkedése a világgal! Kalandban most sem lesz hiány, hiszen a nyuszi most is mindenre kíváncsi és mindent tudni szeretne!

A legújabb részben - a címadó fejezetben -  a picurka nagyon fél eladni éjszakánként. Mindenféle zajok, ijesztik meg, ráadásul még az alvós játéka is eltűnik. Nagyon fél szuszmanótól!
Természetesen az anyukája megnyugtatja: nem kell félnie semmitől, hiszen a a hangok amiket hall, csak a megszokott élet részei, csupán a képzelete és a sötétség erősíti fel azokat. 

Most hat mesét kapunk, melyek mindegyike kedves és tanulságos történet. A kedvencem a hullócsillagos fejezet: Fülü megtudja, hogy a csillagoktól bizony kívánni is lehet! Az írónő nagyon kedvesen mutatja be az olvasónak ezt a csodálatos égi jelenséget, pont annyi információt adagolva, hogy a gyermekek kíváncsiságát felélessze.

Természetesen itt sem maradhatnak el a rövid versikék és a gyönyörű illusztrációk. Mindkettő legalább annyira minőségi, mint Az évszakokban találhatóak.
Ráadásul kialakítás szempontjából, ez is tökéletesen alkalmas arra, hogy a kicsiket utazás közben is lekösse. 
Ezt is ajánlom akár közös, akár önálló olvasásra is. 

A rész önmagában is tökéletesen olvasható és élvezhető, ám mindenképpen ajánlom Az évszakok megvásárolását is, így gyermekeink nem maradnak le a nyuszi egy érdekes pillanatáról sem!
Természetesen, ha felnőtt fejjel olvasnánk ezeket, akkor sincs miért aggódni, mert nagyon jót tesz az ember lelkének. Az enyémmel legalábbis így volt!

Amennyiben megvásárolnád a részt, a Katica Könyv Műhely weboldalán leadhatod a rendelésed!

Írta: Isabel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések