2022. szeptember 23., péntek

Tarja Kauppinen - A ​nép igazsága


 Először elnézést kérek az írónőtől, amiért megvárattam az értékeléssel. Nem volt gondom a regényével, noha társadalomkritikát nem sokat olvastam eddig. 
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már olvasás előtt több olyan személy ajánlotta ezt a művet akit nagyon intelligensnek tartok, szóval hálás vagyok a lehetőségért, csak picit tartottam tőle.

Nem tudtam, mire számítsak, de a mondanivaló teljesen letaglózott. Hosszú percekig ültem olvasás után és azon gondolkodtam, hogy mennyire beletalált A Nép Igazsága!
Ez az a fajta regény, amibe mindenki azt lát bele, amit szeretne, hiszen a szavak mögött rejlő mondanivaló sokféleképpen érthető és emiatt biztos vagyok abban, hogy az újraolvasásokkal és az idő műlásával  egyre többet ad majd számomra!

A történet szerint Laiden, aki bár nem a legélesebb kés a fiókban nagyon jóképű és a Zelfként éli az életét. Ő az aki megidézi Globberinát, aki meg akarja hódítani a világot.  Főszereplőnk, Tarja állítja meg, majd kitör a harc a hatalomért.

Nagyon szeretem az olyan női karaktereket, mint Tarja, olyan érzéseket kelt bennem, hogy semmitől sem félnek, így én is bátrabb leszek. Most is ez történt! 
Szuper regény lenne ez csupán csak a fantasy-kalandregény- elemeket használva is, ám a körbe tükör gyönyörűen megcsillan a homályban!

Viszont! Sokat olvasott emberként, azt mondom, hogy: Kedves Szerző, elismeréssel tartozom, mert ennyire választékos, kifejező írásmóddal még nem találkoztam a kortárs magyar irodalomban!
Vagyis de, a régi nagy magyar íróinknál! 

A szereplők jelleme is nagyon különleges, hiszen mindegyikkel egy-egy jellemtípust jelenít meg az írónő. Van talpraesett, butuska, ártatlan és a hatalomtól megrészegült is. 

Ám ezt a sok érzelmileg nehéz dolgot, megkönnyíti a humor, amiben bővelkedik a mű. Valahogy úgy tudnám elképzelni, mint  amikor a felvert tojásfehérje lazítja a sűrű piskótát. Kell bele a könnyedség, hogy tökéletes legyen az eredmény!

Biztos, hogy többször a kezembe kerül még, noha nem egy vékony olvasmány. Amit én egyébként nagyon szeretek benne!

Mindenkinek ajánlom, aki nyitott az új dolgokra, miközben szeretne kikapcsolódni!

Ha kíváncsivá tettelek, keresd a  Twister Media kínálatában!

Írta: Isabel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések