2021. szeptember 1., szerda

Gazdag Erzsi - Volt egyszer egy mesebolt


Mivel kezdődik egy újabb év az iskolások számára, arra gondoltam, megosztanám veletek kisiskolás korom egyik kedvenc verseskötetét! Ahová iskolába jártam, mindig is nagy hangsúlyt fektettek a minőségi versek és történetek olvasására, és ezért nem tudok elég hálával gondolni a Pető Intézet nevelőire. It ismerkedtem meg Gazdag Erzsi munkásságával is, na de nézzük is, miért érdemes ezt a kötetet megvenni a gyerkőcnek.
A rövid versikék nagyon gyermekbarátok: egyszerű nyelvezetük és dallamuk miatt könnyen megjegyzik a kicsik. Ez nemcsak arra jó, hogy piros pontot szerezzünk a tanárnéninél - véleményem szerint a verstanulás többek között a memóriát is serkenti, ez pedig sokat segíthet az élet minden területén. Sosem értettem igazán, miért gondolják ezt a tevékenységet haszontalannak. Való igaz, hogy a mindennapi életben nincs szükség például Petőfi Sándor János vitézére, viszont, az, hogy a megfelelő időben bemagoltatták velünk, hasznos készségeket erősített meg bennük, és ezeket tudattalanul használjuk is, nap, mint nap.
Na de vissza a kötethez.

A mondanivaló nagyon természetközeli, sok állatos, virágos témájú van közöttük. Ez segít eligazodni a kicsiknek, ráadásul megismerteti őket a körülöttük élő világgal.  Ezt emeli ki az illusztráció: mindegyik versikéhez tartozik egy nagyon aranyos grafikai is.
Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége és azt hiszem ennek a korosztálynak pont erre van szüksége. Az alsósoknak még nem kell túlbolondítani az életet, csak hagyni kell felfedezni azt. Ehhez pedig ez a régi kincs tökéletes választás lehet!

Őszintén remélem, hogy meghoztam a kedveteket a kötet elolvasásához! Ha ismeritek azért, ha pedig nem akkor azért! 
Ajánlom óvodásoknak, kisiskolásoknak, önálló és közös olvasásra is! Kisebbeknek akár esti mese gyanánt is tökéletes lehet, sőt - mint mondtam - a tanulásban is nagy segítségetekre lehet majd!
 
Amennyiben Ti is elolvasnátok, a Bookline-nál még kapható!

Írta:Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések