2022. április 16., szombat

Ébresztő, ​nyuszikák! - Mesés kifestőfüzet


A most következő percekben a legkisebbeknek szeretnék ajánlanék az egy nagyon aranyos kifestőfüzetet. Tudom, az ünnepek a nyakunkon, így előbb kellett volna kitennem ezt a bejegyzést, de szerettem volna megvárni, amíg a virágaink ilyen szépek lesznek.

Na, de vissza a nyuszikához. A 16 oldal mindegyike kifesthető, nagyon aranyos grafikát tartalmaz. Kapunk hozzá egy mesét is, amely arról szól, hogy a kisnyulak hogyan is készülnek a húsvétra. Miképpen foogják kifesteni és elrejteni a tojásokat, hogy a gyerkőcök aztán boldogan találják meg őket. Minden oldal aján van szöveg olyan nyelvezettel s betűmérettel, hogy azzal az elsősök is könnyen elboldogulhatnak. 

Meg is mutatom, hogy anyukám az egyik oldalt miképp lmodta meg, aztán mesélek a színezéssel kapcsolatos tapasztalatainkról is:



 Sima ceruzákkal nagyon szépen lehet rajta dolgozni, mivel a lapok szép fehérek. Ám vízfestéket, filceket, stb. nem ajánlanék, hiszen a vastagságuk nem alkalmas erre a célra.
Zsírkréta nincs itthon, így arról nem tudok nyilatkozni, viszont tudom, hogy a gyerkőcök közül sokan szeretik. De szerintem nyugodtan bele lehet vágni azzal is a munkába.


Amint látjátok, a grafika elég egyszerű és szellős, ezért már a legkisebbeknek is sikerélményük lehet vele. Egyszerű a vonalak közöt maradni és átismételhetjük velük az ünneppel kapcsolatos fogalmakat, ismereteket. Kislányos és kisfiús nyuszik is helyet kaptak az oldalakon, egy egy nagyobb tojáson pedig akár saját mintaötleteket is kipróbálhatnak.

Összegében elgedett voltam vele, mert amire szánták, arra tökéletesen megfelel. Nem is egy drága könyvecskéről van szó, és a színezni szerető kicsik garantáltan örölni fognak neki!

Amennyiben felkelteltettem az érdeklődésed, keresd többek között a Bookline kínálatában!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések