2022. május 30., hétfő

Nógrádi Gábor - Segítség, állat! -- Ha nem bántasz, nem bántalak


 A most következő humoros gyerekkönyv olyan nagy hatással volt rám, hogy hetekkel az olvasás után is gond nélkül el tudom mondani róla a véleményemet!
Annyit kacagtam rajta, hogy a könnyeim is potyogtak olvasás közben.

A szerző állatokat mutat be kicsiknek és nagyoknak, de nem a megszokott formában.  Mindegyik önmagáról mesél szórakoztató történeteket, vagy egy olyan tulajdonságáról mesél, ami különlegessé teszi őt az állatvilágban. Humoros, fiatalos nyelvezete pedig felejthetetlenné teszi a szereplőket!

Találkozhatunk itt madarakkal, házállatokkal, kétéltűekkel, bogarakkal, hüllőkkel, háziállatokkal is, tehát mindenki megtalálhatja a kedvencét.

A tanítószándék kiemelkedő: nemcsak a külső tulajdonságait ismerhetjük meg az állatoknak, de szó esik a lakhelyükről és arról is, miképpen biztosíthatunk élhetőbb környezetet a számukra. 
A mai felgyorsult, egyre digitálisabb világban fontosnak tartom, hogy visszatérjünk a természetbe és megismerjük azt, ami körülvesz minket. Az iró humorral ugyan, de a szomorú valóságot tárja elénk, melyekre igenis figyelmet kell fordítanunk. Mi mindannyian együtt élünk ezen a bolygón és azt gondolom, hogy felelősséggel tartuzunk azért, hogy a körülöttünk lévőlnek - pláne a nálunk gyengébbeknek - a lehető legjobb életet biztosítsuk. Ez a könyv ebben is nagy segítség lehet - nemcsak gyerekeknek!

Gazdagon illusztrált, bár anélkül is tökéletes szórakozást nyújt. Gördülékenyen olvasható, akár egyedül is, mivel a történetek nem hosszúak.

Pár napja tudtam meg, hogy ez a folytatása a Segítség, ​ember! című regénynek, így amit lehetőségem lesz rá, mindenképpen el szeretném azt is olvasni! Ez volt az első könyvem a szerzőtől, de biztos, hogy nem az utolsó!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed, keresd a Könyvtündér kínálatában!

Írta: Isabel

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések