2023. január 8., vasárnap

Tóth Eszter - Pöttöm ​Pötty és a Folyadék Szörny (Pöttöm Pötty 2.)



 

Először is köszönöm szépen a szerzőnek, hogy továbbolvashattam Pötty kalandjait! Mint tudjátok, hatalmas rajongója vagyok a kis tündérkének.

A második részben Züzüke, a gonosz manó, ismét borsot tör Pötty orra alá, csak ezúttal a Folyadék Királyságban. Kiszabadítja a félelmetes Folyadék Szörnyet, ami nagy veszélyt jelent a népre, ugyanis tönkreteszi az élőhelyeiket, és feldúlja a békés életüket. Egyetlen lehetőségük, ha megszabadítják a királynőt, ám erre csak a bátor Pötty lehet képes. De most útitársa is akad, Berkenye személyében, aki a legügyesebben tud elkormányozni egy hajót az összes tündér között. Erre most nagy szükség is lesz, hiszen tengereken kell átkelniük.

Az írónő most is nagyon aranyosan vezet be minket az egészséges táplálkozás világába. Most a folyadékokat és azok hatásait vesszük górcső alá.   Megtudhatjuk például azt mennyire finom a gyümölcslé, hogy a teát hidegen is és melegen is lehet szeretni és hogy mennyire hősítő is tud lenni a tiszta víz.  Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek is tudják, hogy a sok cukros üdítő nem egészséges, és van helyette más, hasonlóan finom alternatíva is.  Az elhízás nemcsak a mindennapi letet nehezíti meg, de számos betegség kialakulását is elősegíti, ezért jó, ha már fiatalon tudják a gyerekek, hogy van más lehetőség is és választhatnak.  Nagy tisztelet a szerzőnek azért, mert hangot adott ennek!

Történetileg és írástechnikailag nem marad el az első résztől, ugyanannyira aranyos és kedves.
Az illusztrációkat ismét Imelda Green készítette, akinek imádom a munkáit! Amikor csak lehet követem a fejlődését, szerintem gyönyörű és cuki képeket csinál.  Pötty nem is kerülhetett volna jobb kezekbe!
Összességében ismét kedvencet avathattam és nagyon örülök, hogy ezzel kezdhettem az új évet!
Ajánlom minden kisgyerekes szülőnek, mert nemcsak könnyed és szórakoztató olvasnivalót kapnak a csemeték, de tanulságosat is. Öt éves kortól közösen,  elsőtől pedig önállóan is olvasható, hiszen nem nehéz a nyelvezet. Szerintem ez az a sorozat, amit akár rajzos formában is szépen fel lehetne dolgozni a kicsikkel, mert a szereplők és a téma is elég kreatív ahhoz, hogy nagyon élvezzék az alkotást!

Amennyiben kíváncsi lettél,  keresd a Könyvmolyképző kínálatában!

Írta: Isabel

 

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések