2022. január 1., szombat

Aurora Lewis Turner - Az istenek játéka


Kezdésként szeretném megköszönni a szerzőnek, hogy elolvashattam a regényét. Nagyon ötletesnek találom, hogy a csoportja tagjaival alkotnak közösen, ám én szándékosan nem veszek részt ebben - így valóban az első benyomásomat tudom megosztani veletek.

Bár, az ünnepek picit sűrűre sikerültek – nem jutott annyi időm az olvasásra, mint szerettem volna – alig vártam, hogy Lunáék története ismét beszippantson.

Az alaptörténet egyszerűen lenyűgöző! Olyan jövőképet fest elénk, mely egyszerre hátborzongató, és elképesztő! 

Luna-33-03-30 egy olyan világban él, ahol minden ember érzéketlenné vált. Nincs fizikai kontaktus, semmilyen érzelmet nem mutatnak az emberek, még  egymás iránt sem. Az életük szervezetten, megfigyelve zajlik és nekik így természetes. 

A lány azonban egy picit mégis más, ugyanis kiválasztották, hogy pár társával együtt feláldozzák őt az isteneknek. Ezt is természetesnek veszik, senki nem próbál meg küzdeni az életéért, sőt, amikor Luna életben marad, a város lakóiból ez félelmet és ellenszenvet vált ki. Ő is így gondolkodik, ezért amikor döntenek a kivégzése időpontjáról, minden ellenvetés nélkül belemegy. 

A nagy napon azonban új, nem várt dolog történik: az isten leszáll a felhők közül azért, hogy beszámoljanak neki az emberek az Áldozati Eseményről. Mikor Hunter hall Lunáról, úgy dönt, elviszi feletteseihez, hogy ők döntsenek ebben a lényes kérdésben, ám arra nem számít, hogy milyen kalandokba - és szerelembe esik…

Mint említettem, nagyon tetszett az alap, melyből a konfliktus bontakozik ki. Szép kis látomás is lehetne… de bocsánat, nem kalandozom el. 

Luna személyisége is eléggé különleges ahhoz, hogy egy ilyen világ szereplője legyen. Bár ő maga is hiszi, hogy a világa alaptörvényei jók és megkérdőjelezhetetlenek, mégis, valahol a lelke mélyén nem akar meghalni. Jól bánik a fegyverekkel, így meg is tudja védeni magát. Emellett nagyon intelligens és nyugodt. Talán pont ez a kettőség az, ami felkavarja az olvasót és őt magát is. Ez, ami a végzete felé sodorja őt.

Hunter, a tipikus férfi. Bár Isten, mégis az első benyomásom az volt róla, hogy itt van a pasas, akiért olvadoznak majd a nők. Számos olyan tulajdonsága van, ami leveszi a hölgyeket a lábáról, ezért azt gondoltam, hogy egy macsót kaptunk. Tévedtem, és ennek őszintén örülök!
Nemcsak nagyon gyorsan felméri az igazságtalan helyzetet Luna ügyében, de kiviszi ő őt és a segítőit a normális, élettel teli világba. Egyszerre empatikus és határozott: bár, megérti a többieket, mégis elég erős jellem ahhoz, hogy ne az érzelmei irányítsák. Legalábbis, ha nincs Luna a közvetlen közelében…

Mostanában nem igazán olvadok el a férfi főhősöktől, de Hunternek egy kicsit sikerült elérnie, hogy mégis…

Őszintén szólva ez egy nagyon igényesen megírt fantasy, elgondolkodtató összefüggésekkel és szerethető szereplőkkel. Gratulálok mindenkinek, aki részt vett a megalkotásában, mert a maga zsánerében egy gyöngyszemet hoztak össze!

Amennyiben kíváncsi lettél, a Libri webáruháza várja a rendelésed!

Írta: Isabel

2021. december 26., vasárnap

W. Bruce Cameron - Karácsonyi ​kutyavásár

Idén megnéztem az Egy kutya négy élete című filmet és azonnal belopta magát a szívembe. Ezért arra gondoltam, adok egy esélyt ennek a történetnek is.

Őszintén szólva vegyes érzéseim vannak. Egy része nagyon tetszett, viszont a másikat véleményem szerint akár ki is lehetett volna hagyni.

Adott a főszereplőnk Josh, aki egy vemhes kutyusra vigyáz. Lucy azonnal elvarázsolja őt, bár soha nem volt saját kutyája. Megpróbál gondoskodni a vemhes ebről, ám sajnos a kiskutyák halva születnek. Viszont nincs veszve semmi, ugyanis a szülés utáni napon a egy doboz kiskutyát találnak, akiket Lucy azonnal el is fogad.
De Josh még nem is sejti, hogy a kutyus az egész életét megváltoztatja.

Az a szál, ami az állatokról szólt nagyon cuki. Szerettem a hangulatát, még Josh ügyetlenségét is. Mindent tőle telhetőt megtett Lucy-ért, még úgy is, hogy fogalma sem volt a kutyatartásról. Emberi volt és nagyon szórakoztató. Remekül írt le mindent a szerző, szinte magam előtt láttam a kis cukiságokat.

Amit én kihagytam volna, az a szerelmi szál. Nem feltétlen kellett volna bele, anélkül is élvezhető volt a történet. Nem tudom, úgy éreztem, hogy azokat a lapokat, a kutyusok csínytevéseivel is meg lehetett volna tölteni. Emiatt kissé csalódott vagyok, hiszen maga a könyv sem hosszú.  

Viszont a borító annyira nagyon szép! A modell kutyus olyan édes, hogy legszívesebben megölelném!

Összességében egy délutáni kikapcsolódásra teljesen alkalmas a könyv. 16 éves kor felett szerintem bátran olvasható, de nem szabad sokat várni tőle. Megmelengeti egy kicsit a szívet, és kellemessé teszi az olvasással töltött időt.

Amennyiben kíváncsi lettél, a Könyvmolyképző Kiadó választékában megtalálhatod!

Írta: Isabel

 

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések