2021. május 10., hétfő

Maya Motayne - Nocturna (Varázshamisítás 1.)


A sorozat hozzám még csak most jutott el, de pár óra alatt ki is olvastam. Nagyon szeretem a mágiával átszőtt fantasy - világot és azt ha egy szereplőt nem kötik a rangok és a szokások. Azt ha valaki képes felrúgni minden szabályt és elvárást, csak azért, hogy azt tegye, ami helyes. 

Tetszett a mágia sokfélesége, minden embernek egyedi képessége van. Ráadásul olyan dolgokra is használták, amelyekre eddig nem is gondoltam. Konkrétan megkönnyítették vele a saját mindennapjaikat és nemcsak a sorsdöntő pillanatokban került elő. 

A szereplők, egyediek, a főhősök személyisége és képességei is eltérnek egymástól. Természetesen a jóképű herceg és a tolvajlány találkozása nem egyedi eset, mégis a szerző képes volt újdonságot csempészni ide is, a mágia segítségével.

Az alaptörténet, miszerint Alfehr herceg megpróbálja felkutatni az eltűnt bátyját, szinté nem újszerű gondolat, mégis, az írónő képes volt szabadjára engedni a fantáziáját és a megszokotthoz olyan elemeket kevert, amitől egy új és ismeretlen világot fedezhet fel az olvasó. 

Természetesen egy valamire való kalandból nem hiányozhat egy csöppnyi romantika sem, de ezt is megkaptuk. Kifejezetten örültem, hogy csak egy csöppnyit kaptunk ebből és a szerző nem esett túlzásba. 

Az írástechnika is tetszett, a szerző szépen és választékosan fogalmaz. A cselekmény tempója elég gyors, nem hagyja unatkozni az embert.

Nyugodt szívvel ajánlom a fantasy és kalandregények szerelmeseinek, akár már 15 éves kortól is. Igaz, nem a legvékonyabb regény a piacon, de nagyon hamar be tudja szippantani az olvasóját!

A könyv ajándék volt, amit ezúton is köszönök! Remélem, alkalmam nyílik majd a folytatás elolvasására is!

Amennyiben te is szereted a hasonló történeteket, a Libriben megveheted a saját példányodat!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések