Vallási kultúrák és népi hiedelmek

 


 Májusban a Magyar Szerzők Könyvei Magazin egy játékot indított, melyben kortárs szerzők könyveit értékelik, majd azt az ország más pontjain elhagyják, hogy így népszerűsítsék a magyar irodalmat!
Néhány írótól lehetőséget kapott az Álmok útján, hogy a blog keretein belül mondhassam el a véleményemet, illetve az elkészült interjúkat is itt közzétehessem, melyet ezúton is nagyon szépen köszönök!

Egy személyes gondolatmenettel kezdeném az értékelésemet: keresztény családból származom, annak is érzem magam, bár nem vagyok fanatikus. Véleményem szerint, az ember igazán akkor él a Biblia tanítása szerint, ha sem önmagának sem pedig másoknak nem árt. Nem támogatom azt az elképzelést, miszerint mindenkinek hinnie kell Istenben: a hit egy választható dolog. Ha valaki úgy dönt hisz, tegye, ha pedig más elképzelései vannak, azt is elfogadom, hiszen mindenkinek joga van ahhoz, hogy meghatározza a saját álláspontját ebben a témában is.

 A szerzőtől két könyvet olvashattam, és mivel nagyon hasonló a témájuk, úgy gondoltam egy posztban mesélek róla nektek. Mindkettőben kiemelkedő szerepet kap, az Élet-Lélek-Gondolkodás hármasa. A szerző nemcsak kiemeli ezeknek a kapcsolatát, de saját példáin keresztül érvel. Nagyon tetszett ez a szál, hiszen így sokkal barátságosabb légkört teremt az olvasói számára. Szeretek ilyen jellegű könyveket olvasni, mert rájövök arra, hogy sokszor az én fájdalmam,rossz pillanataim semmik ahhoz képest, ami megeshet a világban. Felnézek azokra az emberekre, akik erőt merítenek ezekből a pillanatokból és tanító szándékkal megosztják tapasztalataikat a világgal.

 Amiért felhoztam a kereszténységet a bevezetőben, az azért volt, mert maga a szerző is felhasznál a Bibliából példázatokat, hogy segítsen feldolgozni és megérteni egy-egy szituációt vagy élethelyzetet.

 Engem különösebben ez nem zavart, viszont aki ateista, vagy más vallású, azoknak is érdekes lehet mindkét mű, mert a pszichológia-szál sokkal dominánsabban érződik. Bár a szerző nem szakmabeli, élettapasztalata annyira tanító hatású, hogy bárkinek a segítségére lehet az életben.

A borítók is nagyon illenek a tartalomhoz; rám mindkettő nyugtató hatással volt, mikor a kezembe vettem a könyveket.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, keresd a szerző könyvet a Líra webáruházakban!

Az elhagyásról a képeket megnézhetitek a blogunk Facebook - oldalán!

Eredeti játék forrása: www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu

 Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tamási Áron - Ábel ​a rengetegben (Ábel 1.)

Pár héttel ezelőtt két nyolcadikos tanítványom segítséget kért tőlem az irodalom leckéjük kapcsán. Kérdésekre kellett válaszolniuk, melyek a...

Népszerű bejegyzések