2022. szeptember 24., szombat

J. A. A. Donath - A ​Farkaspengék (Calderania 2.)

Jöhet is a második rész ugye?
A történet ott folytatódik, ahol az első részben véget ér: Menthár sikeresen teljesíti a próbát, de azt nem is sejti, hogy ennél csak nehezebb feladat vár rá. Meg kell akadályoznia egy háborút, ám erre nem maradt sok ideje. Az „Ifjú Farkas” régi és új ismerősökkel halad célja felé. Vajon sikerül-e igazi harcossá válnia és megmentenie a szeretteit és hazáját?

Aki szerette az első részt, az ezt is fogja, hiszen ugyanolyan változatos helyszíneken kalandozhatunk a szereplőkkel, olyan harcokat kapunk, hogy egy percig sem maradunk izgalom nélkül. 
Számomra itt jobban előtérbe került a háttér, mivel  csatákat nemcsak az érintettek vívják, hanem az attól távol élők is.

Jellemfejlődés szempontjából a főhősünk érettebbé és felelősségteljesebbé vált, de ez nem is meglepő, hiszen  az átélt dolgok megedzették. 
Mivel háborús időben járunk, a veszteségek és a szörnyűségek elkerülhetetlenek. Belegondolva, hogy ez nem csak a regényekben, de a valóságban is megtörtén(he)t, borzasztó. Viszont ezeket a jeleneteket nagyon szépen lefestette az író 

Ahhoz, hogy hogy spoiler-mentes maradhassak nagyon csomót kell kössek a nyelvemre, mert egy csomó dolog van, amiről beszélnék, de akkor lelőném az izgalmakat, azt pedig nem szeretném. 

Szóval csak annyit mondhatok, hogy A Farkaspengék méltó folytatás lett. Olyan kötet, ami  megőrizte az első alapjait ahhoz, hogy méltó magasságokba emelje emelje a történetet! 
Számomra egy életre szóló élmény ez a sorozat! Viszont csak úgy adhat ilyen élményt, ha az első részt is ismerjük!

A borító most is nagyon szép és bár én elektronikusan olvastam, méltó dísze lehet bármelyik könyvespolcnak!
Köszönöm, hogy én is részese lehettem ennek a kalandnak!

Amennyiben téged is érdekel, keresd a szerző weboldalán!

Írta: Isabel
 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések