2021. május 24., hétfő

Az írónő, akit a filmek ihlettek novellája során - Interjú M.Z.Chapelle írónővel


 
A Bújj - Bújj a Muselière Alkotói Csoport tollából származó novelláskötet, amely sokszínűbbnél sokszínűbb történeteket tartalmaz. Mindig izgatott leszek attól, ha több szerző alkot valamit együtt, mivel egy zsáneren belül több látásmódot és gondolatot is megismerhetek!
Ezúton szeretném megköszönni az interjúra adott lehetőséget a szerzőknek!

A Búj - Búj fantasy -thriller, teljesen egyedi elemekkel. Honnan merítettetek ihletet?

M.Z.C.: Ez az első thriller novellám. Ezt a műfajt sokkal jobban ismerem filmvásznon, mint könyvek útján, ezért számomra inkább filmes inspirációk jöttek az írás során. Hétköznapi helyszínt szerettem volna, kicsit kifordított személyiségekkel (és egy majdnem kifordított macskával xD)

Mennyire volt nehéz összehangoltan alkotni? Megbeszéltetek részeket írás közben vagy mindenki szabad kezet kapott?

M.Z.C.: Bizonyos formai keretek között szabad kezet kaptunk, ami az elején bennem sok bizonytalanságot szült azzal kapcsolatban, mennyire illik a novella a koncepcióba, mennyire állja meg a helyét a többieké mellett. Utólag azt gondolom, éppen ez a téma-szabadság adja a kötet sokszínűségét, hogy minden olvasó megtalálhatja benne a kedvencét.

Milyen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtatok?

M.Z.C. Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam magam ebben a zsánerben, hogy profi szerkesztést kaphatott a novellám. Imádom, hogy egy ilyen színes és izgalmas könyvben szerepel az írásom. Az elmúlt két évben tudatosan építem és bővítem az írói tapasztalataimat, a Bújj-Bújj pedig egy fontos állomás ezen a téren. 

Elsősorban kinek ajánlanátok a kötetet? Alkalmas azok számára is, akik csak most ismerkednek a magyar szerzők munkásságával?

M.Z.C.: Mindenkinek, aki szereti a borzongás. És azoknak is, akik azt hiszik, hogy nem! Biztos vagyok benne, hogy bárki is olvas bele a kötetbe, talál olyat, ami megragadja (és nem ereszti :)).

Kinek mi volt a legkedvesebb emléke a munka során?

M.Z.C.: Amikor végre sikerült címet adnom a novellámnak.

Magánemberként mennyire sikerült megismernetek egymást? Köttettek ismeretségek?

M.Z.C.: Azt hiszem, szakmai és baráti kapcsolatok is alakultak a kötet elkészülte során. Örülök, hogy ilyen tehetséges írókkal együtt jelenhettem meg, és Pálffy Gergő szerkesztői munkájáért is hálás vagyok. 

Mire számíthatunk tőletek legközelebb? Terveztek folytatást?

M.Z.C.: A következő Muselière antológia várhatóan az év végén jelenik meg. Dupla kötettel készülünk, részben klasszikus, részben LMBT tematikájú írásokkal.    

Ezúton szeretnék további sok sikert kívánni az írónőnek!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődéseteket, keressétek hivatalos Facebook - oldalát!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések