2020. szeptember 1., kedd

Jánosi Brigitta - Hullócsillagok A könyvet a borító alapján választottam ki az Underground Kiadó webáruházából. Számomra teljesen ismeretlen volt a szerző neve, ám amikor megláttam ezt a gyönyörű, harmonikus alkotást, tudtam, hogy mindenképpen el szeretném olvasni. Ám arra, amit kaptam, nem voltam felkészülve.

Tudjátok, hogy nagyon szeretem a meséket és legalább ennyire szívügyem a magyar szerzők segítése is! Igyekszem mindenkinél a pozitívumra koncentrálni, azt kiemelni, de itt nagyon nehéz dolgom volt.

A könyvben két történetet találunk: A baba kívánságát és a Csiriket. Mivel nagyon rövid mesékről van szó, nem mennék bele a tartalmakba, azt azonban szeretném kiemelni, hogy a szerző tehetséges. Gazdag és egyedi fantáziája van, melyet könnyen át tud adni úgy, hogy a gyerekek is könnyen megérthessék.

Viszont és itt jön a problémám: az egész e-book, úgy néz ki, mintha egy kézirat lenne nem pedig kész könyv. A történetek végig nagybetűvel és aláhúzva íródtak, ami szó szerint élvezhetetlenné tette az olvasást. Összesen 15 oldalról van szó, de már másfél oldal után elfáradt a szemem és el is ment a kedvem az olvasástól. Nem tudom, miért döntöttek úgy, hogy ezt így jelentetik meg, de nagyon nem tartom praktikus döntésnek. Mindegy mennyire jó egy történet, ha az olvasó nem képes azt végigolvasni, csak azért mert nem jók a formai beállítások! Komolyan nem értem ezt a döntést.

Mindenesetre remélem, ha eljut ez az értékelés az írónőhöz, átgondolja a véleményem és megfontolja a változtatásokat! Ha szükséges meg is mutatom neki, hogyan jelenik meg nálam a szöveg, mert nagyon nehezemre esik elhinni, hogy ezt valóban így szerette volna a világ elé tárni.

Nagyon elszomorodtam, mert nem szeretek ennyire negatív értékelést írni, de azt gondolom, hogy ez így tisztességes az olvasókkal és az írónővel szemben is.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed, a Kiadó és a szerző is várja a rendelésed!


Írta:Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tamási Áron - Ábel ​a rengetegben (Ábel 1.)

Pár héttel ezelőtt két nyolcadikos tanítványom segítséget kért tőlem az irodalom leckéjük kapcsán. Kérdésekre kellett válaszolniuk, melyek a...

Népszerű bejegyzések