2024. június 15., szombat

Mautner Zsófia - Karácsonyi ​színező




Furcsán veheti ki magát, hogy egy karácsonyi tematikájú színezőt ajánlok nektek a nyár közepén, ám számomra ez az időszak a kreativitásé. Sokkal inkább van kedvem ilyen aprólékos dolgokba fogni, ha süt a nap és nem kell villany ahhoz, hogy lásak.
A szerzőtől ez az első kiadványom, át utána olvastam és számos szakácskönyve jelent már meg, illetve neves blogger is, szóval aki inkább a gasztronómia iránt érdeklődik, ő is találhat magának olvasnivalót tőle. Ám nézzük a könyvet:

A Karácsonyi színező a címéhez méltán főképp ünnepi tematikájú képeket tartalmaz. Én szándékosan választottam muffinosat, hogy azért mégse karácsonyosat mutogassak most nektek. Ezen kívül van még egy-két olyan motívumos kép, ami minden időszakban megállja a helyét, ám javarészt a karácsonyi ünnepi asztal az, amely meghatározza a tematikát. Ami különlegesebbé teszi, az az, hogy a képek mellett recepteket is tartalmaz, aminek nagyon örültem. (Ha kipróbáljuk valamelyiket a családdal, beszámolok róla.)

Lapok szempontjából nagyon elégedett voltam. Megfelelően vastagok ahhoz, hogy vízfestékkel is lehessen alkotni, ráadásul a képek nem két oldalasak, így ha átütne sem okozna nagy gondot. Talán látszik, hogy a kompozíció eléggé sűrű, amit én kifejezetten szeretek. Valahogy, ha alig van mint egy oldalon, az nekem nagyon pazarlásnak tűnik. Hófehér színének köszönhetően a felhasznált festék sem veszít az árnyalatából, ami szintén plusz pont.

Ami viszont engem picit zavart, az a pici motívumok vonalvastagsága.  Egy másik oldalon ki szerettem volna próbálni egy olyan technikát, miszerint átrajzolom arany tollal a vonalakat, azt a hatást érve el, mintha aranyfóliával lenne borítva az oldal. Már belekezdtem, amikor szembesültem vele, hogy a tollam helye vastagabb, mint amekkora helyem lenne egy-egy területen. Ez természetesen nem a grafikus hibája, sokkal inkább az enyém, mert nem mértem fel jól a helyzetet. (És az igazat megvallva csak egy arany tollam van. ) Mindenesetre majd megpróbálkozom ecsettel felvenni a festékből, hátha...

Ettől eltekintve azonban nagyon tetszik a könyv, jól elbíbelődtem vele heteken keresztül.  Talán ebből is látszik, hogy nem feltétlenül lehet vele pár óra alatt végezni, szóval akit ez inkább stresszel, mint kikapcsol, készüljön fel lelkileg. Bár, szerintem a felnőtt színezőknek pont az a lényege, hogy lassan, kikapcsolódásként használjuk őket. Az életemben most nagy feladat, hogy legalább heti egyszer csináljak ilyet vagy ehhez hasonlót, hogy ellazítson. (A másik ilyen hobbim egyébként a gyémánt kirakózás, de azt is inkább természetes fénynél szeretem csinálni.)

Itt is köszönöm szépen, a könyv még ajándék volt tavaly januárban.

Felhasznált anyagok: vízfesték, akvarellceruza, arany toll

Amennyiben szeretnél egy példányt, a Bookline oldalán még van pár darab! Szerintem érdemes kipróbálni!

Írta: Isabel



2024. június 14., péntek

Will Gater - Rejtélyes világegyetem


 Bár tudom, hogy a Könyvhét miatt magyar szerzőktől illene elsősorban olvasnom a héten, mégis szeretném megosztani veletek, mennyire érdekes könyvet kaptam pár órára kölcsönbe. 

Már egészen fiatalon érdeklődtem a csillagászat, és a világegyetem után, ezért nagyon örülök, amikor ilyesmiket van alkalmam olvasni. Bár, van még mit pótolnom, de eddigi ismereteim alapján ez a legszebb könyv, amit ebben a témában láttam.

Részletesen mutatja be a világegyetemet, gyönyörű képekkel illusztrálva. Olvashatunk a bolygókról,  holdakról, üstökösökről, fekete lyukakról és a végén a fogalomtár mellett, találhatunk egy összegzést is, ami évekre lebontva mutatja meg a legfontosabb felfedezéseket. 
A szövegek nem hosszúak, a lényegre koncentrálnak egy-egy témában. Ezzel segítve a szövegértést és a figyelem fenntartását is. A fogalmazás módja is megfelel egy általános iskolás szintjének, de ha mégis akadna ismeretlen szó, a fogalomtár mindent elmagyaráz. Ez azért is hasznos lehet, mert így nem kell ott lennünk a gyermek mellett ha nem szeretnénk, hanem ő maga, egyedül fedezheti fel a világegyetemet. 
Jómagam nagyon szeretek felolvasni a tanulóimnak ( és természetesen másoknak is), viszont kiemelkedően fontos a szövegértés készségének fejlesztése. Enélkül nagyon nehezen boldogul az ember a világban.
Az ilyen típusú kiadványok, - melyek ismereteket adnak át, érdekes és tömör formában - erre is kiválóan alkalmasak lehetnek. Egy-egy téma végén tehetünk fel kérdéseket is, vagy megkérhetjük a gyermeket mondja el/írja le a saját gondolatait az olvasottakról. A tanulás így elég színes és izgalmas lesz mindenki számára.  Ha pedig a gyerkőc alapjáraton érdeklődik a téma iránt akkor nyert ügyünk van.
A borító maga nagyon igényes és mutatós, igazi dísze lehet egy könyvespolcnak.

Ajánlom főképp általános iskolásoknak, de bárki másnak is hasznos lehet, aki kíváncsi arra, hol is élünk pontosan.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, keresd a HVG Könyvek kínálatában!

Írta: Isabel

2024. június 13., csütörtök

Mit tervez egy író a Könyvhét kapcsán? - Interjú Robin O'Wrightly szerzővel


 Robin O’Wrightly szerző könyveit nagyon szeretem. Tudom, hogy tartozom neki egy szerzői nappal, ezt júniusban be is pótoljuk, ám addig is jöjjön egy rövid interjú, amiben rákérdezek mi minden történt vele az elmúlt időszakban. 

Először is pár szóban bemutatkoznál az új olvasóknak, kérlek?

Könyvkiadásban tevékenykedő szakember, grafikus és magyar nyelven író, hazai szerző vagyok. 2015 óta publikálok Robin O’Wrightly néven, 2021 óta a civil nevemet, a Szabó Borkát is használom, azóta más nevekkel is bővítettem a repertoárt, úgymint Mia Frances vagy Váczy Virág.

Mivel sok zsánerben és korosztálynak írsz; emelj ki egyet-egyet, azok közül, amiket azoknak ajánlanál, akik most ismerkedik a neveddel. Mivel kezdjék a ROW kalandokat?

Ez mindig attól függ, mit szeretnek olvasni. Alapvetően egy mentálhigiénés szakintézménybe való látogatásként – értsd: út a diliházba – lehet értelmezni az életművemet, így a komoly vagy komolytalan terápiás könyveken kívül van úgynevezett várótermi irodalom is azoknak, akik nem érzik magukat elég őrültnek a többihez. Ők várakozás közben olvashatnak a teremben. :) 

Ajánlom az Egy igen-zet történetét azoknak, akik a leginkább meg akarnak ismerni, mert ez egy történelmi romantikus családregény. 

Aki szereti a romantikus kalandokat, olvassa el a Stronger than love – Erősebb a szerelemnél-t, mert garantáltan izgalmas és érzelmes, de mélyebb mondanivalót tartalmazó élmény.

És aki a fantasyt kedveli, annak a Tripiconi sztori-sorozatomat ajánlom (Az amulett rejtélye, Város a föld alatt stb.). Még nincs vége, folyamatosan írom, idén a papírkönyvekből mind a négy részig el kívánok jutni.

Íróként mi a legnagyobb dolog, ami az elmúlt időszakban történt és pozitív hatással volt rád?

Találkoztam Nemere Istvánnal, kezet foghattam vele, és átadhattam neki az MKMT mozgalom Életmű-díját. Az író úr élőben is inspiráló, miközben egy hihetetlen alázatos, jó kedélyű ember. Kell ennél több?

Hogyan készülsz az idei Könyvhétre? Mit vársz, hogyan fog zajlani az esemény?

Hát most épp rohanvást, mert ugyan nem terveztem ma kimenni, de mégsem bírom ki, hogy ne menjek (első nap, csütörtök). Egy órát biztos kint leszek, nézelődöm, fotózkodom. Talán holnap is kinézek, még nem tudom, mert lesz programom, és ha sikerül elhívnom a barátomat is az eseményre, akkor kinézünk. De hivatalosan szombaton és vasárnap leszek kint, akkor egész napra tervezem. Remélem, hogy szuperebb lesz, mint a tavalyi vagy az eddigiek, mert azok is szuperek voltak, de ha lehet valami jobb, az mindig fantasztikus! Na, ezt most jól „megaszontam”… De komolyan: remélem, hogy sok szerzőtársammal és olvasómmal találkozom, és érnek olyan hihetetlen és pozitív meglepetések, mint tavaly voltak – mély beszélgetések és új találkozások.

 Mikor találkozhatnak veled az olvasók? Lesz lehetőség dedikálásra?

Szombaton 17.30-18.30 között, vasárnap pedig 16.00-17.00 között találkozhatunk egy-két dedikálásra és beszélgetésre a HELMA – MKMT Mozgalom 58-as standjánál, a Dunakorzón. Egyébként bármikor le lehet szólítani, dumáljunk, csak nem feltétlen leszek a standnál, mivel jövést-menést tervezek az eseményen, a többi időben.

Melyek azok a könyveid, amik a helyszínen is megvásárolhatóak lesznek?

Az amulett rejtélye és a Város a föld alatt, a Tripiconi sztori 1-2. részei elérhetőek a HELMA standján. Ugyanitt a Most főzünk, vagy dumálunk? és az MKMT Antológia 2023 is megvásárolható, ezek olyan antológiák, amelyekbe szintén belelógott a kezem. :)

Van olyan szerző, akihez te szeretnél odamenni dedikáltatni?

Akik írtak még a Most főzünk, vagy dumálunk?-ba, velük mindenképpen. Moncsi, Angi, készüljetek, nem menekültök, elkérem a dedikációt! :)

Bár, mint említettem hamarosan jön egy nagyobb interjú, de addig csepegtess nekünk valamit a jövőbeli terveidről, kérlek!

Most júliusban jelenik meg a Tripiconi sztori egyik új spin-offja, a Tündér & Árnyék elektronikus formában, utána augusztusban kicsit pihenünk – hadd olvassanak az emberek, az író meg hadd írjon :) –, majd reményeim szerint a további hónapokban is képes leszek e-könyveket publikálni. A Wetoo 3. kisregénye, az Anya csak egy van szeptember elejére van tervezve, de még írom – tessenek drukkolni, hogy készen legyek időre. :D Idén szeretnék még két további Tripiconi sztori-részt papírnyomatként kiadni, ehhez azonban szükségem lesz előrendelő olvasókra, mert csak úgy érdemes publikálni bármit is. :)

Köszönöm szépen az interjút! Találkozunk a Könyvhéten! ;)

A blog nevében is további sok sikert kívánok!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, keresd Robin hivatalos Facebook-oldalátkönyveit, vagy Patreon-oldalát további információkért!

Írta: Isabel

2024. június 12., szerda

A szerző, aki fantasy-krimivel kísérletezik - Interjú Aurora Lewis Turnerrel


 Aurora Lewis Turner írónő fantasy-krimijét olvastam legutóbb és megkértem jöjjön, meséljen nekünk egy kicsit az alap ötletről, illetve arról, mi újság vele mostanában. Köszönöm, hogy elfogadta a felkérésemet!

Pár mondatban mesélnél magadról? Mik történtek veled szerzőként, mióta utoljára interjút adtál nekem?

Hűha, tekintve, hogy sok videós és írásos interjúra is felkértél már – amit nagyon köszönök – nem is tudom, hol kezdjem. Talán kezdjük azokkal, akik nem ismernek. Szóval Aurora vagyok, magyar író, és már több mint 11 regény anyja. A legtöbbjük fantasy műfajú, de mostanság kísérletezek kevert műfajokkal is, mint amilyen a fantasy-krimi. Próbálom feszegetni a határaimat, többféle elbeszélési módot, szemszöget használni jelenlegi írásaimban, és persze az interaktív történeteimben egyaránt.

A fentebb említett új könyv a Bűvölet és apró mocskos gyilkosságok, amely sorozatindító történet. Milyen érzés volt belevágni egy új kaland írásába?

Mindig nagyon izgalmas, ha új könyvbe kezd az ember. Tekintve, hogy ez egy interaktív történet, azonnal kaptam rá reakciót (nagyjából fejezetenként), és szerencsére már ebben az állapotában is elég sokan olvasták, volt rá érdeklődés, és sok pozitív vélemény is, amit nagyon köszönök. Kihívást is jelentett, hiszen a Bűvölet-sorozat próbál nagyon egyedi lenni, és ezt nemcsak a vagány főhősnőre vagy a borítóra értem, hanem arra is, hogy keverednek benne a fantasy és a krimi szálak, de reményeim szerint nem annyira, hogy teljesen hihetetlen és hiteltelen legyen tőle a történet. Elgondolkozik az ember, ha lennének boszorkányok, akkor akár ez is megtörténhetne. No de ki mondja, hogy nincsenek? :)

Mi adta annak az ötletét, hogy keverd a fantasy és a krimi zsánereket?

Az tulajdonképpen, hogy mindkét műfajt szeretem. Elgondolkoztam, milyen lenne őket keverni, és erre megszületett ez a történet, amit amúgy inkább mondanék kriminek, mint fantasynak, mivel az egyedüli fantasztikus elem benne tulajdonképpen maga a főszereplőnk, Ophelia Goodwin, aki boszorkány, és képes a mágiára. Emiatt hangsúlyos szerepet kap a négy elem, a Wicca vallás, és egy kis bűvölet is. A sztori képzeletbeli városban játszódik, de Gaxburn City elmenne bármely nagy amerikai metropolisznak, úgyhogy próbáltam nagyjából a valóság talaján maradni, ami egy fantasy írónak ugye nehéz, de ezt majd a következő kérdésednél fejtem ki.

Hogyan emlékszel vissza az írás folyamatára? Nehéz volt két ennyire eltérő oldalról kialakítani a történetet?

Igen, egyértelmű kihívást jelentett. Elvégre egy fantasy világ teremtése is nehéz, és meg kell lennie a maga logikájának, viszont egy jelenlegi korban és világban működő történetnél sok mindennek utána kell néznie az embernek. És mivel többnyire reggel írok, voltak érdekes pillanataim is, mivel nem biztos, hogy a legfelüdítőbb foglalatosság a hullák bomlási üteméről olvasni reggeli közben, de ez a folyamat része. Több mindennek kellett utánanéznem, mint általában, de élveztem, mivel tanultam belőle. Már csak azon drukkolok, hogy sikerült tükröznie a regénynek a kutatómunkát, amit belefektettem. Persze a szerkesztőm nem rendőr vagy ügyvéd, a javaslatai viszont nagyon hasznosak voltak, valószínűleg egy szakember másként tekintene a regényre, mint egy átlag olvasó. De szerintem pont ez a bája a két műfaj vegyítésének, hogy itt is bármi megtörténhet, elvégre a krimi mellett fantasy is. És igen, itt viszonylag büntetlenül „gyilkolászhattam”, anélkül, hogy ráncba szaladna az olvasó homloka, amiért ennyi szereplőt ölök meg egy fantasy regényben (főleg, ha kedvenc szereplőről van szó, de nem spoilerezek). Persze a gyilkolászás sem öncélú, mindig van miértje, viszont ez az a műfaj, ahol szinte kötelező ölni. :) 

Melyik az a korosztály, akinek ajánlanád a regényt?

Egyértelműen felnőtteknek. Szerintem a késő húszas, korai harmincas olvasók az a korosztály, akik leginkább tudnak azonosulni Opheliával (elvégre ő is 27 a történet kezdetén). Nem egy szende leányzó, van munkája, keresi a szerelmet és egy kicsit önmagát is, szóval az előbb említett korosztály problémáival küzd. Persze olvashatják fiatalabbak és idősebbek is, de tinédzsereknek nem ajánlom (szemben mondjuk Az ikerlángbűbáj sorozattal). 

Általában kedvenceket szoktam kérdezni, de mivel te rutinos vagy, picit nehezebbet tennék fel: melyik volt az a jelenet, amit a legkevésbé szerettél írni és miért?

Hűha, ez fogós kérdés. Nyilván egy írónak is vannak kedvenc és kevésbé kedvenc jelenetei, de most így hirtelen nem jut eszembe olyan, amit kevésbé szerettem. Több mint egy éven át lélegeztem együtt Opheliával – akinek a szemszögén keresztül ismerhetjük meg a történetet –, így amikor szenvedett, kiakadt, vagy rossz napja volt, nem igazán esett nekem zokon, mivel tudtam, hogy lesznek jobb napjai is, és a rossz is kell ahhoz, hogy elérjen a jóhoz. Inkább azokat a jeleneteket mondanám nehéznek, amelyek valóban megtörténtek. Jó, nem feltétlenül pont ugyanúgy, ahogy a regényben, és persze nem Opheliával, hanem velem. Van egy rész, amikor Lia elrohan, mert összeveszik az edzőjével, aztán leül az utcára összeszedni magát, persze sír is. Csövesnek nézik, még aprót is dobnak neki – elvégre raszta és tetovált, ráadásul nő is, az emberekben még itt-ott dolgozik az előítélet – mire jön egy idegen asszony és megpróbálja megvigasztalni. Nos, ez nem teljesen így, de velem is megtörtént. Volt egy problémám, ami elől szó szerint elfutottam, és ott ültem az állomáson pénz nélkül, egyedül, és én is bőgtem saját nyomoromon, mire jött egy kedves asszony, aki megpróbált megvigasztalni. Szóval az ilyen életszagú helyzetek azok, amiket nehezebb volt leírnom, mivel bennük saját magamat láttam. 

A borítót az első perctől kezdve dicsértem. Hogyan zajlott a grafikai munka és előkészítés?

Ez egy koprodukció volt Bakonyi Tímea és Lukács Edina között, úgyhogy megvoltak a maga szépség(hibá)i, de végül is az eredménnyel elégedett vagyok. A koncepció szerint az első rész borítóját Ophelia bőre és tetoválásai borítják. Ha emlékeztek, van a Hókuszpókusz film, amiben bőrkötéses könyve van a bosziknak, kicsit hasonló a koncepció – bár Lia nem az ördögtől kapta a bőrét –, és mivel Lia tetovált, ezért nyilván szerepenek rajta a tetkói, és némi vér is, elvégre krimi. A második részt Harper Nyomozó tetkói fogják borítani, a többiről pedig inkább nem beszélek, majd ha eljön az ideje. :)

Mikorra várható a következő rész? Tudhatunk valamit a munkálatokról?

Jelenleg készül a borító és a tördelés. Remélhetőleg július végére meglesz mindkettő. A megjelenést ismét Október 31-re, Halloweenra tervezem. De csak nagyon halkan beszélek erről, mivel az első résznél is volt egy hónapos csúszás papírhiány és egyéb dolgok miatt, szóval ezt ne kőbe vésett szabálynak vegyétek, inkább csak terveknek. 

Bár jó pár hónapot kihagytam, ami az online jelenlétet illeti, ám azt láttam, hogy megjelent egy új regényed, melyhez itt is szívből gratulálok! Mesélnél nekünk róla?

Köszönöm szépen. Igen, A lélekdoboz az, egy dark fantasy regény (és nem, ebben nincs krimi), amely egy háborús időszakról szól, és egy mindent elpusztító Lepelről, ami miatt szűkül az emberek élettere. A Lepel akkor jelent meg, amikor valaki ellopta és elfordította a Világ Kerekét, így az egyik császár öngyilkos csapatot verbuvál gyilkosokból, tolvajokból, érzéketlen nokturnókból, aminek fő feladata a Kerék visszafordítása. A regény a keleti mitológián alapszik, de egy elképzelt világ szabályai szerint működik, és a központjában egy nyolcéves kislány áll, ő az egyetlen, aki tudja, hol a Kerék. A csapat szépen lassan családdá (vagy éppenséggel ellenséggé?) formálódik. Ez a regény is felnőtteknek szól, mivel olyan témákat szólaltat meg, hogy miben áll az emberség és a lélek egy embertelen világban, van benne lelki és testi erőszak is, de úgy gondolom, a végére szerethető történetté formálódik. 

Találkozhatunk veled az idei Könyvhéten? Milyen terveid vannak?

Mindenképpen. Már nagyon várom, de a hivatalos hangnemet, úgy döntöttem, most mellőzöm, és inkább sodródok, találkozom emberekkel, beszélgetek. Remélhetőleg jó hangulatban és eső nélkül telik majd.

Milyen terveid vannak még 2024-re?

A fő tervem egyrészt a Bűvölet és apró mocskos hazugságok (tehát a második rész) megjelentetése, és a Zantikur, a bűnevő interaktív történetem befejezése. Két kötetesre tervezem, és már az első rész végéhez közeledünk, de még hátravan a második. Közben egy másik regényemet is szerkesztésre küldöm, úgyhogy vele is lesz munka bőven. Remélhetőleg, minden eloszlik majd, nyilván az aktuális melón van mindig a nagyobb hangsúly. Köszönöm az interjút, jók voltak a kérdések.

A blog nevében is további sok sikert és könyveket kívánok Aurórának!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed további információkat találsz a szerző hivatalos Facebook-oldalán, könyveit pedig keresd a NewLine Kiadó, illetve az Olvasni Menő weboldalán!

Írta: Isabel


2024. június 10., hétfő

Aurora Lewis Turner - Bűvölet és apró mocskos gyilkosságok


 A most következő értékeléssel már régóta tartozom, ezért elnézést is kérnék a szerzőtől. 
Azóta mióta megkaptam, háromszor is elolvastam, ám az elején egy picit féltem, hogy nagyon nem fog tetszeni.
Aurora Lewis Turner írónőt főképp a fantasy zsánerrel azonosítjuk. Szeretem is, amit abban művel. Ám mikor megtudtam, hogy ebben a regényben egyenrangú félként jelenik meg a krimi is, picit levert a víz.
Nagyon ritkán hozok ide (és úgy egyáltalán olvasok) krimit, mert nem igazán kötnek le. A klasszikus szerzőktől olvastam párat, szüleim például kifejezetten szeretik a sorozatokat, ám én elalszom rajtuk. (Itt kérek elnézést minden rajongótól!) Viszont az, hogy fantasy is várható volt benne, megtörte a jeget.

A történet elején megismerjük Opheliát, aki boszorkány és tudja is magáról. A nőnek különleges képességei vannak, ám ezeket nem használhatja. Az egyik éjjel azonban rémálom gyötri, és belekeveredik egy rituális gyilkosságba, aminek még a gyanúsítottja is lesz.
Az üggyel Darren Harper nyomozó foglalkozik, és a két főhősnek muszáj összedolgozniuk, ha meg akarják oldani a rejtélyes esetet.

Azt emelném ki, ami szerintem különlegessé teszi a regényt, mert a többit már sokan elmondták előttem Az első ilyen az a két zsáner ilyen mértékű keveredése. Hazai szerzőtől még nem igazán olvastam olyat, ahol a krimi és a fantasy keveredik, de nekem tetszik. Bétája vagyok egy hasonlónak, és azt is kíváncsian forgatom, ám erről még nem beszélnék.
A második az Ophelia és Lyra barátsága. A két nő annyira különbözik, akár a tűz és a víz. Mégis, megtalálták a  lelkük másik felét  egymásban. Sokat tanultam tőlük és hiszem, hogy egy barátság, vagy bármilyen kapcsolat működni fog, ha mindkét fél akarja és nem adják fel. 

Ha az írástechnikát nézzük, szerintem az írónő jól megoldotta a feladatot. Bár én azért éreztem, hogy a fantasy részek komfortosabbak, de érződik a tanulás, amit a krimis részbe fektetett. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy mint olvasónak azért nem volt könnyű elvonatkoztatni Aurora eddigi könyveitől, de szerintem ez természetes.

A borítóterv viszont nagyon tetszik, imádom, a színeket és hogy ennyire letisztult. Az írónő  és a grafikusai mindig eltalálja a könyveihez a hangulatot. 

Összességében nagyon boldog vagyok, hogy olvashattam. Kíváncsi vagyok, miképpen folytatódik majd, szóval, amint megjelenik, jelzem nektek is!

Egyébként a blog Youtube csatornáján beszélgettünk az írónővel a könyvről, ha van kedvetek nézzétek meg!

Amennyiben te is beszereznéd, keresd a NewLine Kiadó kínálatában!

Írta: Isabel

Kerby Rosanes -Animorphia

Amikor az ember életében összecsapnak a hullámok, nehéz jókedvűen és mosolyogva, vidám bejegyzéseket írni. Nálam az elmúlt jó pár hónap ilye...

Népszerű bejegyzések