2021. január 24., vasárnap

Amira Stone - Kitaszítottak (A mágia rabjai 1.)


 A Kitaszítottak az egyik olyan könyv volt az életemben, amiről azt gondoltam, hogy fel kell vennem a képzeletbeli bakancslistámra olvasnivalónak. A tartalom és a borító annyira megfogott, hogy több ismerősömnek is említettem, mennyire érdekel a történet. Ez úton is köszönöm szépen a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

Nem is figyeltem a szerző nemzetiségét, így igencsak meglepett, mikor kiderült, hazai íróról van szó. Természetesen sok remek szerzővel büszkélkedhetünk mi is, de mikor annó beleolvastam a kiadó weboldalán azt hittem, híres külföldi szerző művét néztem ki magamnak.

A regényt még december végén kaptam meg, ám betegség miatt kissé elhúzódott az elolvasása.Amikor belekezdtem éppen lázas voltam és azt éreztem, hogy jó lenne lelkileg kiszakadni ebből az állapotból és elterelni a gondolataimat. 
Az ágyban nyakig betakarózva elkezdtem olvasni és azt vettem észre, hogy fél óra után már nem hogy  nincs hidegrázásom, de melegem van annyira szurkoltam a szereplőknek!

A történet fantasy, rengeteg mágiával átszőve! Különleges világok, képességek és rengeteg kaland jellemzi. A világfelépítése nagyon szép és aprólékos, érezni, hogy a szerző erre nagy hangsúlyt fektetett írás közben. Könnyen elképzelhető és és szépen megírt részeket kapunk. Csakhogy érzékeltessem ezt, elárulom, hogy saját pénznemük is van!
Annyit azért itt megjegyeznék, hogy a történet az elején picit szokatlan lehet, köszönhetően a sok újdonságnak. Nem feltétlenül kezdődik gyorsan, de engem ez nem zavart. Sőt, segített, hogy jobban elmerülhessek benne.

Szabad Földön él egyik főhősünk, Rey, aki ketrecharcokból tartja fenn magát. Egy ilyen harc során azonban egy új ellenségre tesz szert Kein személyében. 
A két fiú közötti feszültség csak nő, amikor egymásnak esve a szomszéd ország uralkodócsaládját veszélybe sodorják.

Bár engem a fantasy - szál jobban magával ragadott, természetesen a romantika sem hiányzik a történetből. A hölgyek számomra kevésbé hagytak nyomot, de tény, hogy komoly szerepük van a cselekmények alakulásában. Ha mégis ki kellene emelnem valakit, akkor az Ene hercegnő. Szeretem a férfias női karaktereket és ő és ő nyugodt szívvel lesétál a gyakorlópályára a testőrök közé.

Így a végén muszáj megemlítenem a borítót, ami retteneten szép! Lehet, hogy a kép, amit készítettem, nem adja át (kissé ügyetlen vagyok), de higgyétek el nekem, hogy az egyik legszebb a könyvespolcomon csücsülő társai között!

Azt kell mondjam, hogy ettől a könyvtől mindent megkaptam, amit vártam. Egy apró gondom volt csupán, hogy sorozat. Várni kell a folytatásra, de remélem, a szerző már dolgozik az ügyön!

A tapasztalatom az, hogy szeretsz valami mást olvasni, olyan területről, amit már jó ismersz, ez a könyv neked szól! Bátran merem ajánlani mindenkinek, aki szereti a kihívásokat!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed, a Könyvmolyképző Kiadónál leadhatod az előjegyzési igényed! Megéri!

Írta:Isabel




Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések