2023. június 16., péntek

Könyves események az országban - Interjú Ferger Annamária írónővel a Völgységi könyvfesztivál kapcsán


 


A Völgységi könyvfesztivál az egyik kistestvére a budapesti társának. Akik nem tudnak ott lenni a nagy eseményen, itt családiasabb kereteken belül hasonló élményben lehet része.
A most következő percekben Ferger Annamária írónővel beszélgetek, akinek a könyvei szintén megtalálhatóak lesznek majd az eseményen!

Először szeretném megköszönni, hogy ilyen rövid határidővel is vállaltad, hogy válaszolsz a kérdéseimre. Mielőtt belekezdenénk, mesélj egy picit magadról és arról, mely könyveid lesznek elérhetőek a fesztiválon?

A Völgységi könyvfesztivál minden évben megrendezésre kerül, és mint Völgységi író, a könyveim is megtalálhatóak lesznek itt. Egy kézműves sátorban találhatják majd meg az érdeklődők, ahol tesóm, Ivett árul meseszép horgolt állat figurákat. Már csak két könyvem kapható nyomtatásban, a Néma ölelés, ami tavaly jelent meg, letisztult borítóval várja a versek szerelmeseit, és egy ifjúsági regényem kapható még, a Más szemmel, ami egy perzselően forró nyári napon elkalauzolja az olvasót egy erdei táborba.

Mit üzennél az embereknek, miért érdemes ellátogatni a sátrakhoz?

Mivel könyves esemény, így nagyon sok hazai szerző kapott meghívást egy író-olvasó találkozóra, legyen az ismertebb vagy kevésbé ismertebb szerző. Nagyon sok könyv vár az olvasni vágyókra, illetve a színpadon is folyamatosan vannak előadók, akik megteremtik az alaphangulatot. Gyerekeknek is van program, pl. arcfestés, henna, és sok játék, és persze tombola is van, nagyszerű nyereményekkel. 

Sok helyi kézműves vállalkozó is eljön az eseményre, a teljesség igénye nélkül szappanok, horgolt állatok, ásvány ékszerek, vászon táskák is kaphatóak voltak az elmúlt években.

Ha jól tudom ez az első alkalom, hogy dedikálsz is. Milyen érzésekkel készülsz a hétvégére?

Dedikálni máskor is lett volna már lehetőségem, egy író - olvasó találkozó keretében, ami a rendezvény szombati napján kerül mindig megrendezésre. Idén viszont ezt kihagyom, és a sátorban fogom várni majd a kedves vásárolni és dedikálni vágyókat. A könyvtár vezetője mindenben nagyon segítőkész, így jövőre is tervezek dedikált szervezni. Természetesen izgatottan várom, hogy találkozzak meglévő és leendő olvasóimmal.

Nehéz jóslásokba bocsátkozni, de mit gondolsz, a verseskötetedre vagy a regényedre lesz nagyobb igény?

Hát ezt nagyon nehéz előre megmondani. Úgy gondolom, hogy mivel nagyon kedvező árakkal indulok a könyvfesztiválra, együtt is megéri majd beszerezni őket, de ha választani kell, a regény talán több embert mozgat majd meg.

Vannak elvárásaid az eseménnyel kapcsolatban? Van valami kívánság, amit szeretnél, hogy megvalósuljon?

Őszintén, szeretnék kicsit kikapcsolni, feltöltődni. Elvárás úgy nagyon nincs, de nagyon jólesne, ha látnám, hogy sokan érdeklődnek a könyveim iránt.

Az évek alatt családanya lettél: mennyire nehéz vagy éppen könnyű összeegyeztetni ezt a könyves eseményekkel?

Nekem minden időmet lefoglalja a kislányom, és ez így van jól. Most, hogy betöltötte az egy évet, látom, hogy mindaz a figyelem, amit neki szenteltem, megtérül.
Férjem maximális támogat, így a hétvége nagy részére "szabad" vagyok, így ott tudok lenni ezen az eseményen, de egy budapesti nagy fesztivál forgatagára, az utazás nehézségeire nem vagyok még felkészülve. 

Van olyan projekt, amin most dolgozol? Tudhatunk róla valamit?

Az írás nagyon háttérbe szorult nálam az elmúlt két évben, de nagyjából két hete ismét nekikezdtem egy könyvnek, és minden nap, ha csak egy kicsit is, de haladok vele. Egy felnőtt romantikus történetet álmodtam meg, ahol a férfi látássérült és egy parfümreklám modelljeként dolgozik. A főszereplő nő pedig úgy hozza az élet, hogy együtt kell dolgozzon ezzel a fiatalemberrel. Humoros, szórakoztató, rövid fejezeteinek köszönhetően gyorsan olvasható lesz, de mellette mindkét fél tartogat majd meglepetést a múltjában, illetve helyet kap majd benne a "body shaming".

Ezúton is további sok sikert kívánok  és kíváncsian várom az új történetet!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed, keresd a szerző hivatalos Facebook -  oldalát információkért és a könyveiért!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések