2020. szeptember 12., szombat

Varga Emese - Jó reggelt, kis pillangó! Varga Emese meséje azonnal felkeltett az érdeklődésem, amit megláttam az egyik közösségi oldalon a felhívását. Posztjában kedvesen kérte az olvasókat, hogy akinek van kedve mondjon pár szót a könyvéről. Mivel én nagy meserajongó vagyok, azonnal éltem is a lehetőséggel!

A Jó reggelt, kis pillangó!  egy igazán aranyos történet. Címszereplőnk felkel és virágról virágra szállva fedezi fel az életet és egy kicsit önmagát. A különböző színű növények hasznos tanácsokkal látják el őt; hogyan uralkodhat az érzelmein, találhatja meg a lelki békéjét és minként élhet harmóniában a világban.
És, hogy mi ebben az egyedi? Az, hogy a szerző a történetét a meditáció alapjaira helyezte. A meditáció segít az ellazulásban és abban, hogy a belsőnkre koncentrálhassunk, így hozzájárul a fizikai és mentális egészség fenntartásához. Elismerem, hogy ezt a gondolatot nehéz volt elképzelnem egy kicsi gyerek esetében, ezért beszélgettem erről az írónővel. Ő elmesélte, hogy már egész kisgyermekes családoktól kapott olyan visszajelzést, hogy a meséje mennyire pozitív hatással volt a kicsire.

Ami mellett nem tudok elmenni, azok az illusztrációk. Igazán szépek, letisztultak és gyermek-barátok. Nem használ sok színt, sőt, vannak olyan részek, ahol nincs is az egész kép kifestve, így tényleg csak a lényegre fókuszálhatunk. De a legfontosabb persze az, hogy maximálisan kiegészíti a történetet.
Összességében hálás vagyok, hogy elolvashattam, mert felnőtt fejjel is élveztem a történetet és sikerült lazítanom is általa.

Hamarosan interjút is készítek a szerzővel, ám addig is ha kíváncsiak vagytok a történetre,  letölthetitek az Inspiráló könyvek weboldaláról!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Anita Boza - Elrabolt szerelem

A könyvet még tavaly kaptam édesanyámtól és a borítója teljesen lenyűgözött. Nagyon kellemes látvány, emiatt nagy reményekkel vágtam neki az...

Népszerű bejegyzések