2022. január 17., hétfő

Bombicz Judit - Mesevarázs


A Mesevarázs egy igazán aranyos és elgondolkodtató történet, már a legkisebbeknek is.

Főhősünk Zoé, aki új óvodába érkezett a középsősök közé. A kislány nagyon meg van ijedve, nem is barátkozik senkivel. Aztán szépen lassan felenged és legjobb barátnőjével Suzyval vág bele a nem mindennapi kalandokba. Többek között megismerkednek Benivel, a zöldmanóval. Ő a lányokat is picivé változtatja, hogy megmutathassa nekik, milyen a virágok között élni.
Később elmennek a tündérekhez is, sőt segítenek Tarajosnak, aki egy egyfejű sárkány, és rettenetesen fáj a foga.

A fejezetek - bár külön történetet mesélnek el - összefüggőek a két kis főszereplő álltak. A kislányok koruknak megfelelően okosak, kíváncsiak és aranyosak. Mindig próbálnak segíteni az új ismerősüknek, de sosem kérkednek azokkal a csodálatos dolgokkal, amelyeket megtapasztalnak. 

Az írónő ennél a történetnél pályázatot is kiírt: a gyerekek részt vehettek az alkotásban. Írást és rajzokat is beküldhettek, és mindkét kategória első  helyezettjének pedig a szerző megjelenést biztosított. 
Azt gondolom, ez egy nagyon egyedi kezdeményezés volt, ami nemcsak az olvasás népszerűsítésében segített, de az alkotás folyamatában is. Minden jelentkező kibontakoztathatta a kreativitását a művészet, illetve a szövegalkotás terén.

A belív ismét nagyon szép és hangulatos lett. Nagyon tetszik a szines oldalak ötlete, hiszen ez méginkább feléleszti a képzeletet. De ezt már az írónő más könyvénél is említettem. 
A borító pedig - szerintem - magáért beszél.

Összeségében jó szívvel ajánlom a kicsiknek és szüleiknek is. Izgalmas, mégis segít lenyugodni egy nehéz nap végén. Ráadásul a pozitív végkifejletek hozzájárulnak a nyugodt alváshoz.  

Köszönöm szépen az írónőnek, hogy megjelenés előtt elolvashattam és részese lehettem a varázslatnak! 

Amennyiben te is rendelnél a gyerkőcnek, keresd a NewLine Kiadónál!

Írta: Isabel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések