2021. július 11., vasárnap

Darvas Petra - Ikrek Mágiája (Hópelyhek májusban 1.)

 


Mint tudjátok, nagyon szeretek kezdő magyar szerzőktől olvasni, hiszen rengeteg gyöngyszemet találok közöttük mindenféle zsánerben.
Ezúttal Darvas Petra fantasy-regénye az, ami megerősítette eme hitemet. Az Ikrek Mágiája modern, újszerű sorozatindító kötet, ami teljesen új megvilágításba helyezte azt, amit a mágiával kapcsolatban megszoktam.

Főhőseink  - két lány és két fiú, kiket egy folyóból mentenek ki - egy teljesen új világban találják magukat. Bár különböző anyanyelvűek, mégis, teljesen megértik nemcsak egymást, de a megmentőik nyelvét is. Hamarosan kiderül, hogy nemcsak a helyszín tér el a megszokottól, de az időszámítás és minden más is. Mágusokkal tündérekkel és katonákkal találják szembe magukat és nem csak a hazajutás miatt kell aggódniuk.

Gery, Lora, Ármin és Emma teljesen más személyiségek. Más kultúrából érkeznek, mégis együtt kell működniük, ha szeretnének választ találni a kérdéseikre. Az írónő nagyon jól eltalálta a fiatalok gondolkodásmódját - a kifejezőeszközei nagyon közel vihetik a szereplőket az ifjúsághoz. 
Ez eddig egy jó ifjúsági regény lenne - viszont van valami. ami számomra kiemeli a többiek közül.

Ez pedig a mágiával sűrűn átszőtt fantáziavilág! A szerző minden félelem és visszafogottság nélkül, úgy használta a varázslatot, ahogy mi fűszerezzük az ételeket! Sokat olvasok ebben a zsánerben, de ennyire jól bánni alkotót ezekkel az eszközökkel nem sokszor láttam. A regényben úgy él a varázslat, mintha csak annak a levegőnek a része lenne, amit a szereplők beszívnak. És pont emiatt a természetesség miatt hat ennyire az olvasóra! Attól különleges, hogy nem kezelik különlegesként!

Mielőtt elfogultsággal vádolnának, nem ismerem s szerzőt, viszont azt kell mondjam, hogy ilyen világteremtést csak nemzetközileg is elismert neves alkotóktól láttam!

A történet maga pörgős és izgalmas, nem hagyja unatkozni az embert. Nem lehet egyszerű a négy fiatal szálát egyszerre kézben tartani, de Petra ezt is megoldotta.

A borítótervezőnek is hatalmas dicséretet küldenék innen, ugyanis szép, letisztult mégis figyelemfelkeltő munkát végzett. Egyébként pedig én imádom a kéket, szóval...

Nagyon nagyon ajánlom olvasásra a könyvet, de nem kizárólagosan az ifjúságnak vagy a fantasy-t kedvelőknek! Azoknak is, akik csak szeretnének megismerkedni az irodalom ezen ágával. Mint tudjuk, egy ismerkedésnél olyat ajánlunk csak, ami az adott zsáner jegyeit úgy alkalmazza, hogy az a lehető legbilincselőbb legyen, hiszen így hozzuk meg a kedvet a további könyvekhez!
Ez a regény ilyen!

És, hogy nekem miért tartott eddig megírni ezt az értékelést? Nos, mert kétszer is kiolvastam egy hónap alatt! Hatalmas kedvencemmé vált!

Amennyiben te is elolvasnád, keresd a NewLine Kiadó kínálatában!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések