2021. július 26., hétfő

Murányi-Kovács Endréné - Kabainé Huszka Antónia - A ​gyermekkori és a serdülőkori személyiségzavarok pszichológiája


 Mióta napi szinten foglalkozom gyerekekkel, nagyon hasznosnak találom ezeket a kiadványokat. Igaz, régebben is olvastam gyermekpszichológiával kapcsolatos könyveket, most azonban tanulás, ismeretszerzés céljából veszem a kezembe őket.

Ez a könyv nagyon hasznos volt a számomra, mivel különböző kamaszokkal dolgozom, akik eltérő háttérrel és tapasztalattal érkeznek hozzám. Ahhoz, hogy a leghatékonyabban a segítségükre lehessek, nemcsak a jelen problémáit kell megoldanunk, de hiszem, hogy azt is meg kell értsem, hogyan jutott el oda, ahol jelenleg tart. Mi kell ahhoz, hogy azt esetleges rossz berögződéseken változtassunk és, hogy egy teljesebb, pozitív élet felé terelhessem őket. 
Mivel a kamaszkor alapból nem egyszerű időszak, fontosnak tartom a lehető legnagyobb stabilitást biztosítását mindegy gyerek számára. Azt, hogy feltehessék a kérdéseiket, hogy hasznosnak érezzék magukat és természetesen azt, hogy soha ne adják fel.
Ám ez különösen nehéz feladat akkor, ha a gyermek szociálisan nehezen illeszkedik be, esetleg olyan háttérrel rendelkezik, mely megnehezíti a fizikai és szellemi fejlődést.

Sajnos a környezetemben számtalan példát látok arra, hogy a fentebb említettek, mennyire befolyásolják egy fiatal életét. 
A kiadvány nemcsak elméleti, de gyakorlati tapasztalatokat is megoszt az olvasóval és bevallom, néhol nagyon megrázó sorokat olvastam.

Mivel szakkönyvről van szó, sajnos a szakmai részbe nem tudok belemenni, ahhoz a jelenlegi tudásom kevés. Ám biztosítalak benneteket, hogy ezen igyekszem változtatni és amint sikerül elindulnom ezen az úton, ki fogom egészíteni az értékelésem.

Ám addig is bátran ajánlom olvasásra mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik, még akkor is, ha hiányosak az ismeretei. Hiszem, hogy minden, ami segíti a saját a fejlődésben (akár magunkról, akár másokról van szó), rossz nem lehet!

Amennyiben megrendelnéd, keresd a Régikönyvek.hu oldalán!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések