2020. március 29., vasárnap

Gergely Melinda - Ne ítélkezz felettem



Azzal kezdeném, hogy megcáfoljak egy dolgot: sokan azt gondolják rólam, hogy nem szeretem az erotikus könyveket, de ez így ebben a formában nem igaz. Szeretem, ha a mögötte lévő mondanivaló olyan mély, hogy le tudja kötni a figyelmemet!
Melinda könyveiben ez maximálisan teljesül. Nem a szirupos romantikára és az ezzel járó kellemes élményekre fekteti a hangsúlyt, sokkal inkább az emberi lélek mélységeit fogja meg. Szereplőit kényszerhelyzetbe hozza, amiben kénytelenek olyan döntéseket hozni, amik igazán megterhelik a lelket.
Mirabella házassága tönkrement. Hogy kilábaljon a magánéleti válságából, viszonyt kezd főnökével, aki nős. Mindketten tudják, hogy ez csak egy kaland, így hamar el is vállnak az útjaik. Ám egyvalamire nem számít egyikük sem: a férfi sógora Krisz, miután kinyomozza a történteket, megfenyegeti Mirabellát: ha nem megy hozzá feleségül, mindent kitálal a családjának.
Azért, hogy megvédje a saját, a gyermekei és a szülei becsületét, a nő igent mondd az ajánlatra, de jövendőbeli férje előre figyelmezteti: minden egyes nap pokol lesz a nő számára, amiért viszonyt kezdett a sógorával. Bosszút akar, ugyanakkor tetszik is neki Mira.
Így kezdődik az az élet, amit egy nőnek sem kívánnék: a lelkek csatája.  A férfié, akit a düh, az önérzet és a szenvedély vezérel és a nőé, akiben rengeteg szomorúság és félelem van.
Ebből is látszik, hogy a szerző karakterei nagyon emberiek: tele pozitív és negatív tulajdonságokkal. Nem idealizált világban élnek, idealizált álmokkal, hanem olyan élethelyzeteket élnek túl, melyek bármelyikünkkel megeshetnek.
Nagyon remélem, hogy Melinda továbbra is ezt a vonalat fogja képviselni és, hogy lesz még alkalmam olvasni tőle!

Információim szerint a postázás jelenleg nem megoldható, ám amint ez változik jelezni fogjuk nektek!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések