2021. június 24., csütörtök

Edith Nesbit - Az elvarázsolt kastély


 Ezt a történetet  a véletlen sodorta az utamba, ugyanis összekevert egy másik ugyanilyen címmel rendelkező művel. Mikor felfedeztem a tévedésem, nem tagadom, picit csalódott voltam, ám azt el kell ismerjem, hogy egészen szórakoztató könyvecskéről van szó.

A történet főhősei három gyerkőc, akik testvérek. Azért, hogy egy picit izgalmasabbá tegyék mindennapjaikat néhány aprócska szabályt megszegve, egy elvarázsolt kastélyban találják magukat, ahol izgalmas kalandokba csöppenek.
Újdonságot nem hozott, mégis segített a kikapcsolódásban.

A tájleírások nagyon szépek és élethűek, olyanok, mintha filmen látnám a kastélyt, a szobrokat és minden mást is a legapróbb részletig. Ritka, hogy ennél a korosztálynál ilyen érzékletes leírást találjunk.

Kedvenc szereplőm a francia nevelőnő volt, aki, bár próbálja nevelni a testvéreket, nem jár sok sikerrel. Tipikusan az a karakter, aki szereti a szabályokat és mindig helyesen akar cselekedni, csak valahogy sosem sikerül egy terve sem. Jókat derültem a próbálkozásain.

A három testvér közül azt kell mondjam, hozzám a kislány állt a legközelebb. Bár kisasszonynak nevelik, ő fiús, ezért mindent csinál, amihez csak kedve van. Ám emellett nagyon okos, vágg az esze és tudja, hogyan másszon ki a bajból.

Az írónő stílusa emészthető, bár a közbeszólások nekem megszakították a történet fonalát. Ettől eltekintve semmi gondom nem volt vele.

Kedvencem ugyan nem lesz, de egy nyári olvasmánynak bátran ajánlom! Minden olyan kiskamasz élvezheti, akit vonz a varázslatok világa!

Amennyiben érdekel, pár példány még kapható a Bookline oldalán!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések