2022. szeptember 12., hétfő

Lackfi János - Szerelmi ​nyomozás


Érdekesnek  találtam az író stílusát és a regény mondanivalóját is. Tudom, illett volna előbb megismerkednem vele, de eddig nem volt rá alkalmam. 

Igazából eléggé vegyes érzéseim vannak a történettel kapcsolatban. Volt, ahol felnevettem, máshol viszont picit erőltetettnek éreztem. Persze, ezt be lehet tudni annak, hogy nem az én korosztályomnak szól a regény, de általában szoktam érteni a fiatalabbaknak szánt humort. 

Viszont az tetszett, hogy most a szerelmi ügyeket Bálint szemén át követhettük nyomon. Végre láthattuk, hogy nemcsak a lányoknak vannak ilyen gondolatai. Fontos, hogy a fiúk is tisztában legyenek azzal, hogy nem baj, ha ki merik mutatni az érzelmeiket a világ felé.  Tudatosítsuk, hogy ez nem a gyengeség jele, hanem azé, hogy valódi, érző emberek. 

Viszont azt kell mondjam, ahhoz képest, hogy Merítés-díjas műről beszélünk, nekem nem hozta azt a mércét, amit vártam. Aranyos, és mint fentebb írtam látom a nagy előnyét is az ifjúság számára, de ennyit tudnék kiemelni. Szerintem a cselekmény kissé lassú, néhol nem is láttam az összefüggéseket. . Lehet, hogy most népszerűtlen leszek a véleményemmel, de nem adott nekem sokat a könyv.  Maga a szerelmi nyomozás bőven a mű második felében kezdődik csak el és szinte már vége is.
Ráadásul szerintem kicsit lehetne hosszabb a terjedelme; 14 éves kortól ajánlják és 144 oldalas.

Mindazonáltal egy hétvégi kikapcsolódásnak megfelelhet, pláne ha a gyerkőc ezt a korszakát éli meg!

 Amennyiben téged is érdekel a regény, a Líránál beszerezheted!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések