2022. január 31., hétfő

Gail Carson Levine - Elátkozott Ella



Azzal kezdeném, hogy a filmet imádom! Bár az Ellát alakító Anne Hathaway nem tartozik a kedvenc színésznőim közé, mégis a film annyira vicces és magávalragadó, hogy bár nem sokszor láttam a tévében, mégis, szinte minden jelenetére emlékszem.

Mégis, mikor megtudtam, hogy regény alapján készült a film, tudtam, ez nem maradhat ki az olvasásaim közül! Úgy gondoltam, ha legalább olyan jó lesz, mint a film, boldog leszek - dacára annak, hogy tapasztalataim szerint, a regények izgalmasabbak, mint a belőlük készült adaptációk. 

Ez a regény sokkal, de sokkal jobb mint a film! Már az első oldalon jókat nevettem, és ez a humor végig kisérte az egész történetet! 

Ella egy jómódú gróf leánya, aki születésekkor érdekes ajándékot kap a tündérkeresztanyjától: az engedelmességet. Bár, Lucinda, a szeleburdi tündér, nagyon jó és praktikus dolgot akar adni, valójában a lány minden percét megkeseríti. Képtelen nemet mondani bármely kérésre, noha, minden erejével küzd az átka ellen. A sors viszont úgy hozza, hogy a lány kiemelkedő nemessége, és lelke a herceg szívét is megdobogtatja...

A könyv azért tetszett jobban, mint a film, mert sokkal inkább rálátunk Ella sorsára. Küzdelmei és az emberek önös érdekei, méginkább előtérbe kerülnek. A lány már gyermekként megtanulja, hogy nem beszélhet senkinek a titkáról, hiszen még a legjobb barátnője is visszaélt vele. Nagyon mély tanulságokat kapunk arról, hogy lehet bármilyen mostoha a sorsunk, a mi hozzáállásunk képes megváltoztatni azt. 

Bár sem a regény, sem pedig a film nem mai alkotás, mégis nagyon jó szívvel ajánlom már kiskamaszkortól kezdve az egész családnak!

Amennyiben elolvasnád, keresd a Geopen Könyvkiadó kínálatában!

Ha a filmet (is) megnéznétek, a Videán lévő link működik!

Írta: Isabel
Korrektúrázta: NiKy

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések