2022. május 14., szombat

Aurora Lewis Turner - Lepkeszárnyak (Bolygókeringő trilógia 3.)


 Először szeretném megköszönni az írónőnek, amiért elolvashattam a trilógia befejező részét! Ezt is nagyon szerettem, csakúgy, mint az előző kettőt!

A könyv elején Aurora egy sokkoló hírrel találja magát szembe: szerelme Lloyd halott. Mivel képessége az érzelmeihez kötött, barátai nagyon aggódnak amiatt, hogy mennyire lesz képes kordában tartani őket. 

Ez a szál az, amely maximálisan jót tett a pszichológia iránt érdeklődő énemnek. Egyébként, többek között azt szeretem a szerző könyveiben, hogy annyira mély mondanivaló van a felszín alatt. Izgalmas, kalandos, de nekem ennél jóval többet ad. Gondoljunk csak bele; amikor elveszítjük a hozzánk közelállókat, valóban a világ pusztulásának érzésével éljük meg. 

Aztán ott van Lloyd: ugyanis a férfi életben maradt. Ezt is megtudjuk az első oldalakon a barátoktól, hiszen nem merik elmondani a lánynak, hogy szerelme azért hagyta el, hogy megvédje őt. Gyönyörű utalás ez arra, hogy hányszor teszünk meg olyat az életben, ami fáj, amit nem akarunk, mégis akkor úgy hisszük, ezzel tesszük a legjobbat a másiknak?

És befejeztem a spoiler-t ne aggódjatok, csak érzékeltetni szerettem volna mennyire elgondolkodtatottak és lenyűgöztek ezek a rejtett üzenetek. 

Természetesen, aki inkább a fantasy vonalat követi az is kap eleget: képességek, üldözések és minden van, ami az előző részekben.

Összeségében nagyon elégedett voltam, mert Aurora hozta, amit vártam tőle. Végre egy befejező rész, amely méltő az első kettőhöz! Kaland, izgalom, szerelem - mi más kell egy jó naphoz?

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed, az OlvasniMenő oldalán megtalálhatod nermcsak ezt a részt, hanem a teljes sorozatot!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések