2021. május 8., szombat

Sofía Rhei - A dodó rejtélye


Még nem sok alkalmam volt olvasni a kiadótól, de ha minden könyvük ennyire aranyos és gyermekbarát, bővíteni fogom az olvasótáborukat. Ez a regény annyira kedves, kacagtató és szórakoztató, hogy remek kikapcsolódást nyújthat bárki számára. 

A testvérpár, James és Arabella csipkelődése nagyon tetszett. Nekem gyermekkoromban nem volt alkalmam ezt kiélni, a legkisebbként a családban ez a korszak kimaradt. 
(Igaz, ezt felnőttként valamelyest sikerült megtapasztaljam.)

A két gyerek rivalizálását és ellentétes személyiségét nagyon jól kiemelte a szerző.  James okos és kalandvágyó, Arabella pedig, bár szereti a kihívásokat, mégis megmarad kislánynak. 
Nagyon vicces volt, mikor a gyerekek megkapták bácsikájuk ajándékát és a kisfiú a nővéréről nevezte el a meztelen csigáját. Tipikus gyermekcsíny, ami sokkal közelebb hozza a gyerekekhez a szereplőket.

Ezután természetesen kalandok, új ismeretségek és tapasztalatok érik őket, melyek segítik a szellemi fejlődésüket. Mindezt ugyanazzal a könnyed hangvétellel, amit az elején kaptunk.

A borító és a belív is nagyon szép. A megfelelően nagy betűméret segíti az olvasást és azt, hogy az iskolások ne veszítsék el az érdeklődésüket. Fontos, hogy egy történet ne csak izgalmas, de megfelelően haladós is legyen ahhoz, hogy egy gyerek ne unja meg és hagyja félbe. Nos, ez a regény. 

Egy dolgot említenék negatívumként, az pedig az oldalszám. A kicsivel több, mint 100 oldalas terjedelem, számomra kevés, de ha figyelembe veszem a célközönséget, még ez is találó lehet. A szöveg könnyen érthető, ezért nemcsak önálló olvasásra alkalmas, de akár a helyesírás gyakorlására is. 

Bátran ajánlom 10 éves kortól felfelé, fiúknak és lányoknak egyaránt, mert remek kis nyári olvasmány lehet belőle.

 Amennyiben kíváncsi lettél a Főnix Könyvműhely várja a rendelésed!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések