2021. október 6., szerda

Leia Stone - Bukottak Akadémiája: Első év (Bukottak Akadémiája 1.)


 Őszintén szólva, nagy meglepetés volt számomra ez a regény! Nagyon szeretem ezt az angyalos-démonos vonalat, ám azt gondoltam, hogy nem sok újat lehet már benne mutatni. Úgy gondolta, hogy ez annyira meg szokta ihletni a szerzőket, hogy nagyon nehéz ennyi történettel a hátunk mögött valami olyat mutatni, ami még nem volt. 
Jelentem itt már az alaptörténet teljesen lenyűgözött.

A angyalok és a démonok közötti harc a Földön dőlt el, viszont történt valami, amire senki sem számított. Mindkét fél ereje megfertőzte az emberiséget. Nem akarattal, de ezek az erők a birtokunkba kerültek és amiko erre az angyalok rájöttek, próbálták menteni a helyzetet: a gyermekeknél elfolytották ezeket az erőket.
Mivel nem lehetett előre tudni, ki mit kapott, ez megosztotta az emberiséget, Van, aki a Jót fogja szolgálni és Angyalváros elit iskolájában kap kiképzést, és van, aki az Alantasok Akadémiáján végzi a démonok szolgáljaként.
Főhősnőnk Brielle anyukája, hogy megmentse férjét, alkut kötött a démonokkal, ám nem olvasták el az apróbetűs részt. Az alku része ugyanis, hogy az elsőszülött gyermek, a démonokat illeti, bármilyen erő birtokában is legyen. Természetesen a szerződés után hat hónappal a férfi halálos balesetet szenved, így a család korántsem azt kapja, amire számított. Mivel a szerződésszegésért halálbűntetés jár, ezért Brielle kénytelen hozzászokni a gondolathoz, hogy a sorsa megpecsételődött. 
Amikor azonban eljön a beavatás napja, olyan történik, amire senki sem számít - a lánynak úgyanis fekete szárnyai lesznek, így felvételt nyer a Bukottakhoz. Ám a segítségére siető tanítómesterével csak egy baj van: túlságosan is jóképű. Nos az igazi bajok csak itt kezdődnek....

Most, hogy picit megpróbáltam meghozni a kedveteket az olvasáshoz, jöjjön a véleményem. Mint mondtam, a történet alaja nagyon tetszik: az emberek nem szokványosan folytak bele a két nagyhatalom harcaiba. Úgy váltak részesévé, hogy konkrétan ezt nem akarták, nem volt választási lehetőségük. Véleményem szerint, bátor döntés volt az írótól, hogy beletette ezt a csavart és talán már tudjátok, hogy én szeretem a bátor szerzőket.

Brielle személyisége is nagyon szimpatikus volt. Szereti a családját, ezért bármire hajlandó értük, ugyanakkor küzd a rákényszerített sors ellen. Nagyon bátor és szerethető karakter. Pont olyannak képzelem el, mint a borító modelljét. 
Szerelme az égivel nagyon impulzív, Lincoln teljesen leveszi a lábáról. Felkavarják egymás világát és érzelmeit, és így hatalmas erő birtokába jutnak.

Ám a mester nem csak a lányt, de engem is elvarázsolt. Az egyik legjobban kidolgozott férfi karakter. Nemcsak helyes és intelligens, de a gondoltai és a cselekedetei is egységben voltak egymással. 

A világábrázolás is gyönyörűen sikerült, hiszen az ismert világot nagyon szépen keverte az alkotói fantáziával. Minden annyira egységesre sikerült, hogy teljesen hihetővé tette a történetet. 

Összességében nagyon - nagyon jól szórakoztam ebben a 24 órában. Nagyon örülök, hogy maggyarul is megjelent, mert egy olyan történetet kapunk, amit minden fantasy-rajongónak csak ajánlani tudok! Olyannyira tetszett, hogy kedvet kaptam az eredetihez is. 

Amennyiben kíváncsivá tettelek, a Könyvmolyképző Kiadónál megrendelheted a saját példányodat!

Írta: Isabel

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések