Borzongás innen és határon túl
Mint tudjátok, szeretek olyan szerzőktől olvasni, akiket ajánlanak nekem. Csernovszki - Nagy Alexandrát pedig többen dicsérték az ismerőseim közül. Természetesen kíváncsivá tett a munkássága, de picit fenntartással álltam neki Lina múltjának, hiszen többször is történt már olyan, hogy akiket sokan nagyon szeretnek, az számomra csalódást okoz.
Nos, most én is úsznék az árral, hiszen nagyon tetszett a történet!
Köszönöm az olvasási lehetőséget a NewLine Kiadónak!

A krimi  a XIX. században játszódik és ebben az idősíkban számomra fontos, hogy hihető legyen a történet. Igazán azok a történetek tudnak megragadni, amikről el tudom hinni, hogy a valóságban is így játszódhattak le. Ez a kritérium nálam most teljesült: nemcsak a főszál van nagyon szépen kidolgozva ebből a szempontból, de a háttér és a szöveghasználat is megfelel a kor követelményeinek. 
Annyit jegyeznék itt meg, hogy kicsit több nyugodalmas percnek örültem volna. A múltban játszódó történeteknél szeretem, ha a környezet kicsit nagyobb hangsúlyt kap, de ez csak egy apró észrevétel. 

A szereplők között Márton alakja lett a legkiemelkedőbb. Valóban olyan férfi, aki minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami számomra fontos. Intelligens, kedves, hűséges, bármelyik nő szívesen választaná párjául.
Főhősnőnk, Lina már kevésbé volt szimpatikus. Hisztis volt és nagyon naiv, ráadásul lehetett volna kicsit talpraesettebb is. És bár a végén értettem a döntését, mégis sajnáltam, hogy nem élt a lehetőségével.

Viszont a krimi szál nagyon izgalmas lett, pont elég csavart kaptunk, még akkor is ha néha túl gyorsan történtek az események. Az írónő kellő feszültséget tudott teremteni azáltal, hogy a megfelelő időben és mennyiségben adagolta nekünk az információkat. Az elsőkönyves szerzőknél ritka, hogy valaki ennyire jó érzékkel bánjon ezzel az elemmel!

A borító nagyon szép és rejtélyes, hozta azt az érzés, amit a könyv olvasása során éreztem. 

Összességében tetszett a könyv, az írónő tényleg tehetséges! 
(Megj.: Ezt az értékelést azután írom, hogy elolvastam Mimi regényét, ami miatt még inkább ezt gondolom, de erről majd később. )

Ha felkeltettem az érdeklődésed, keresd a könyvet a NewLine Kiadó webáruházában!

Írta: Isabel
 


 Egy ilyen nagyszabású írás után, nehéz szavakba önteni, hogy milyen érzések is kavarognak bennem.
Szégyellem és bánom, hogy csak most tudtam elolvasni a könyvet - pedig már jó pár hónapja megnyertem a szerző által létrehozott nyereményjátékon. A lehetőséget itt is köszönöm szépen.

Véleményem szerint egy jó regény már az első oldalnál képes megragadni az olvasóját. Velem szó szerint ez történt: a gyermekintézetben történt brutális események azonnal elértek hozzám. Szeretem a pszichológiát - de aki olvassa a blogot az jól tudja ezt - és mindig is érdekelt, hogy mi ezeknek szörnyűségeknek a mozgatórugója.  Annyira élethűen van ábrázolva az elnyomó-elnyomott gyerekek képe, hogy ezek után már képtelen voltam letenni a könyvet és egyszerre ki is olvastam. Akkor sem szűnt meg bennem ez a késztetés, mikor több évet előreugorván az időben megismerkedünk a főszereplőnkkel, hiszen az ingerek ugyanúgy, folyamatosan értek. 

Tetszett az is hogy a szerző nemcsak a magyar neveknél, de kis hazánknál is megmaradt, így betekintést nyerhettünk egy rendőr életébe. Azt nem tudom, hogy ezek az információk mennyire helytállóak, de ha Zalánt egy létező rendőrről mintázta, az számomra csak pozitívat jelentene. Nagyon szimpatikus karakter, mivel van emberi oldala is.

A műfajt tekintve egy picit sem vagyok elégedetlen, számomra pont elég rejtély, illetve izgalom található a történetben. Ha nem lenne feltüntetve, hogy a szerző neve, azt hinném, hogy egy külföldi író tollából született meg a regény. Remélem, hogy ezt Zoltán bóknak értelmezi, hiszen annak szántam!

Mivel ez volt az első regényem a szerzőtől, viszonyítási alapom nincs, de bízom benne, hogy ez csak a kezdet és tovább fog fejlődni. Hiszen, mint tudjuk, minél jobb az alapanyag, annál csodásabb dolgok készülhetnek belőle!

Ha felkeltettem az érdeklődésed, a könyv a Twister Media Kiadó honlapján megvásárolható!

Írta: Isabel

Jó ideje nem olvastam már a szerzőtől semmit, és bármennyire is szeretem, az elmúlt időszakban a sok teendőm közepette eszembe sem jutott, hogy elővegyem valamelyik művét. Úgy sem lett volna rá időm. Ám a mai nap  kellemes meglepetés ért, ahogy leültem a számítógép elé: ugyanis azzal szembesültem, hogy az író ma ünnepli a 73. születésnapját. Mi mással fejezhettem volna ki, jókívánságaimat, mint hogy elolvasom az egyik művét? Rövidsége miatt esett a választásom A coloradói kölyökre és azt kell mondjam, kellemes kikapcsolódásban volt részem.

Az író egy gyíkosság segítségével próbálja meg megismerni az ember korlátai. Minden elem ott van, amit én elvárok tőle, kivéve egyet: a rejtélynek nincs megoldása. A fókusz és a figyelem sokkal inkább a történéseken van.

A történetet egy újságíró meséli el: lassú folyása segít abban, hogy  mi magunk is elgondolkodhassunk azokon a kérdéseken, melyeket a könyv filozófiai szála felvet bennünk.  Ezúttal nem véres jelenetekről van szó, engem különösebben nem is rémített meg, sokkal inkább arról, hogy azonosulni tudjunk a szereplőkkel, helyszínekkel, érzésekkel. 

Egy estés olvasmánynak tökéletesen megfelelt, ám ne kezeljük úgy, mint King többi művét. Nem lesz tőle rémálmunk, viszont ha valaki ódzkodik a horrortól, mégis megismerkedne a szerző munkásságával annak bátran merem ajánlani, hiszen a zsenialitása itt is tükröződik. 

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, az Antikvárium.hu - n van még elérhető példány!

Írta Isabel
Na erre utaltam a Reményszimfónia értékelésem végén! Ez a könyv igazán jól sikerült, és ezt mondom úgy, hogy nagyon szkeptikusan ültem neki.
Kezdjük a témaválasztással! Az, hogy a szerző nem ijedt meg attól, hogy bemutassa az iskolán belüli erőszakot, bátor választás volt. A történet elején egy diák végez a társaival és ez sajnos nemcsak a könyvek lapjain történhet meg, de a való életben is. Véleményem szerint nem foglalkozunk eleget ezzel a témával, pedig nagyon fontos odafigyelni a fiatalok lelkivilágára, hogy elkerüljék a testi és nem utolsó sorban a lelki sérülést. Nem szabad hagyni, hogy egy intézmény, ahová elméletileg biztonságérzettel engedjük el a gyermekeinket, a rettegés színhelyévé váljon! Ennek megelőzése nemcsak a pedagógusok és a szülők felelőssége, hanem mindannyiunké.Na, de nagyon elkalandoztam, vissza a könyvhöz!
Az írónő jól alapozza meg a hangulatot: a merényletet elkövető fiú érzéseit nagyon összetetten adja át. Ez csak pár oldal, de teljesen rá tudtam hangolódni a több szálon futó történetre. Ahogy egy jó thrillerhez illik, apránként rakhatjuk össze a teljes képet, megismerve nemcsak a gyilkost és áldozatait, de a cselekedetek mögött rejlő embereket is.

Szerintem az élet egyik alapigazsága, hogy minden valamiért történik és az írónő ezt nagyon jól tudja és használta is a cselekmény felépítésében. Szerettem, hogy pont úgy volt felépítve, hogy én is tudtam gondolkodni az ügyön dolgozó nyomozóval együtt, az pedig csak hab volt a tortán, hogy Mike-t nemcsak, mint a törvény emberét ismerhetjük meg, de bepillanthatunk abba is, hogy mint ember, hogyan éli meg a történteket. Bár kissé nyers volt szerettem a karakterét. Úgy érzem nagyon illik a szakmájához a habitus, amivel rendelkezik.

Az írónő a Reményszimfóniához képest nagyon sokat fejlődött. Olyan érzésem van vele kapcsolatban, mintha ott még nem hajtott volna ki az a lehetőségekkel teli fa, ami az Elmejátékban már dús lombkoronával ékeskedett. Ritkán látni ilyen szép ívet egy karrierbe és ehhez gratulálok!

Remélem, ez a továbbiakban legalább így marad ; mert ha igen, Sienna egy új, hűséges olvasót talált magának!

Ha Téged is érdekel a történet, az Álomgyár Kiadó várja, hogy postázhassa neked!

Írta: IsabelEgy vámpíros történet magyar tollból.
Kamaszként imádtam ezeket a történeteket. Anita Blake, Buffy, Drakula és még sorolhatnám az ikonikus karaktereket. Akkortájt eszembe se jutott, hogy magyar szerzőtől is olvashatok hasonlóan izgalmasat. Aztán jó pár év szünet után ismét elkezdtem ilyen történeteket olvasni, és Niki jóvoltából eljutott hozzám a Vérvörös rabság is.
Valószínűleg nekem vannak nagyon magas elvárásaim, mert nem igazán tudtam azonosulni a történettel. Végig az volt az érzésem, hogy túl sok dolgot szeretne az írónő közölni velünk. Nem gondoltam volna, hogy valaha azt mondom egy könyvre, hogy túlságosan pörög, de itt végig ezt éreztem. Valószínű egyébként, hogyha az oldalszám egy kicsivel több lett volna, akkor jobban tudtam volna élvezni az eseményeket, de mivel minden író maga dönti el milyen vastagságra szeretné a könyvét, ezért ezt nem szólhatom meg. Viszont, akkor egy picivel kevesebb információ, kicsit oldottabban adagolva nekem jobban esett volna.
A szereplők közül Victoria volt a kedvencem, szerintem őt sikerült a leghitelesebbre megformálni. Viszont, Logan nagyon nem volt szimpatikus,  az ilyen típusú férfiak már nem mozdítanak meg bennem semmit.
A borító viszont nagyon tetszik, igazán hozza azt a várt hangulatot.
Összességében egy kezdő író szárnybontogatását kaptam. Nem mondanám kifejezetten rossznak, mert azért volt benne fantázia nem is kevés, de a megfelelő mennyiségű információ adagolását, ha lehet, legközelebb tartsuk szem előtt. Fontos, hogy az olvasó el tudjon mélyedni a világban is, ne csak a sok izgalomban.  

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, keresd a könyvet a Lira webáruházában!

Írta: Isabel


Amikor horrorról van szó, elég magasra teszem a mércét olvasásban és írásban egyaránt. Stephen King számomra az igazi ÍRÓ, ha erről a műfajról beszélek; és nemcsak mások műveit nézem ilyen szigorú szemmel, hanem a sajátomat is.
Mivel az írótól már több művet volt alkalmam olvasni, tudtam, hogy ezúttal is szép munkát kapok majd a kezei közül. Szeretem ahogyan alkot, véleményem szerint nagyon tehetséges.
Hálás vagyok, amiért biztosított számomra egy példányt ebből a könyvből.

A történet már az első lapon kedvez a műfaj rajongóinak: egy kislány farkasokkal beszélget, amit egy apáca vesz észre és keményen megbünteti őt. Ám a lányka ezúttal nem hagyja magát és élvezettel nézi végig, ahogyan a farkasok széttépik a nővért. Ez számomra  erősen Carrie -hangulatot hozott, és bólogattam hogy igen ez jó lesz.
Ugrunk a történetben és megismerkedünk Gorge C. White-tal az íróval, aki regényéhez gyűjt anyagot Észak-Skóciában. Eltévedve útbaigazítást kér a helyiektől és itt megismerjük a részleteket, amiért ezt a helyet választotta: a McNeil házban családi mészárlás történt évekkel ezelőtt.
George személyisége is segít a para-faktor fenntartásában, hiszen egy átlagember személyisége rejtőzik benne.
Ez így meghozza az alaphangulatot nem?
Az írástechnika és a szövegalkotás is hozzájárul ahhoz, hogy a kezdeti feszültség megmaradjon és csak növekedjen. Azt éreztem olvasás közben, hogy az író is szereti King műveit, de ez nem volt gond, hiszem mellette megmutatta a saját, egyedi oldalát is.
Összességében egy új kedvencet avathattam, amitől nagyon boldog vagyok. Sok-sok ilyen hangulatú könyvet szeretnék még olvasni Zoltántól, remélem, lesz rá lehetőségem!

Ha te is szereted az ilyen típusú könyveket, többek között a Librinél leadhatod a rendelésed!

Írta: Isabel

Amikor arról esik szó, ki a kedvenc íróm Stephen Kinggel kezdem a sort. Bár csak három éve ismertem meg a munkásságát, mégis azonnal az olvasójává váltam.
Az első regény, amit olvastam tőle az a Ragyogás volt és ezt még jó pár követte, és követni is fogja.
Legutóbb a legújabb regényét vehettem a kezembe.
A Kívülálló, a maga műfajában ugyanazt a zsenialítást hozta, mint amit elvártam az írótól, mégis nagyon nehezen haladtam az olvasásban. A történet folyását lassúnak éreztem, ami amúgy nem lenne szokatlan Kingtől és pluszt is szokott hozzátenni, de ez most valahogy kimaradt. Nagyon féltem attól, hogy pont ez a hiányérzet fogja okozni azt, hogy nem szeretem majd a könyvet, de aztán beindultak az események.
A brutális gyilkosság melyet egy edző követ el egy gyerekkel szemben már-már sablonosnak mondható, King mégis képes volt olyan szinten átadni ezt, hogy most, napokkal az olvasás után is kiráz tőle a hideg.
Egy krimi a regény eleje és bár én nem vagyok hatalmas rajongója a műfajnak, itt mégis tökéletesen megállta a helyét. Miután az edzőt letartóztatják, Anderson felügyelő teljesen biztos abban, hogy elkapták a gyilkost. Teszi a kötelességét, még akkor is, ha az edzőt a barátjának tartja.
Természetesen a vádlott teljesen ledöbben, mikor megtudja letartóztatásának okát és bár nagyon erős alibije van, (egy másik városban volt és ezt többen tudják tanúsítani)  több bizonyíték is azt támasztja alá, hogy ő a gyilkos.
Hogyan lehetséges ilyesmi? Anderson nyomozó kideríti mi történt valójában?  Az író igazán feladja a leckét az olvasónak!
Összességében egy olvasásnak megfelelt
Az oldalszám miatt pedig csak lelkendezni tudok, hiszen 504 oldal pont elég volt egy időre.
A regény olyan történet, melyet nemcsak olvas az ember de elméjével és szellemével is próbálja átélni.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, az Európa Kiadó várja a rendelésed!


Írta:IsabelNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Anita Boza - Elrabolt szerelem

A könyvet még tavaly kaptam édesanyámtól és a borítója teljesen lenyűgözött. Nagyon kellemes látvány, emiatt nagy reményekkel vágtam neki az...

Népszerű bejegyzések