2022. július 12., kedd

Tea Stilton - Szívből ​jövő üzenet (Tea angyalai 12.)

Még soha nem olvastam egy kötetét sem a szerzőnek, viszont a könyvtárba új könyvek érkeztek, így adtam neki egy esélyt. 

A történet egy egérlányról szól, aki egy álarcos bálon beleszeret egy szuperhősbe, ám fogalma sincs kit rejt a maszk. Hogy kövesse a szíve szavát felkeresi a lányok irodáját és felkéri őket találják meg a titokzatos fiút.

A történet szerintem nem kiemelkedő, bár azért vannak tanulságos részei: ne ítéljünk a külső vagy a körülmények alapján és, hogy bátornak kell lenni. Tekintve, hogy melyik korosztályt célozza a sorozat ez bőven elég ahhoz, hogy valami értékes csomagot adjunk a gyerekeinknek.
A kötet szerintem inkább a kislányokat fogja meg, hiszen a romantikus tiniszerelem áll a középpontban. A főszereplők is lányok, bár lehet van olyan kiskamasz fiú, akit ez nem zavar. 

A történet egyébként aranyoskás..... Nyomozós, krimis, szerelmes és persze barátnős. A nyomozólányok karaktere nagyon eltérő, mindegyik teljesen más személyiség, mégis nagyon jól tudnak együtt dolgozni. Ez igazán szimpatikus volt, hiszen így nemcsak a divatot szerető lányok, de a számítógépet kedvelők is megtalálják azt, akivel azonosulni tudnak. Ez azért fontos üzenet, mert így láthatják a gyerekek, hogy nyugodtan lehetünk jók nagyon eltérő dolgokban, mégis barátkozhatunk és alkothatunk valami különlegeset együtt.  

Az illusztrációk viszont nagyon szépek, semmiben sem maradnak el a borítón lévőtől!

Számomra egyszeri olvasásnak megfelelt. Nem volt rossz és nem mondom, hogy nem fogok még olvasni pár részt, de a kedvencem nem lett. Nekem ez már picit sok, hogy így szerelmi nyomozásról olvassanak a kisiskolások, de ez már a generációs eltérésen alapul.
Viszont gyorsan lehet haladni vele, így akár nyári maratonnak sem lehet rossz a 9-12 éves korosztálynak, feltéve, ha a sorozat többi része is ilyen.


 Ha kíváncsivá tettelek, keresd a Líra kínálatában!

Írta: Isabel

2022. július 11., hétfő

Jornorinn - Lunareth - Dreams ​of Nightfall

 

A most következő felnőtt színező nagyon izgalmas felfedezés volt a számomra, mert a borító alapján igazán érdekesnek tűnt.
Úgy éreztem, mintha valamelyik anime szereplőjével állnék szemben, akit még nem ismerek.  Ráadásul, ez az első, hogy hazai kiadók kínálatában válogattam e tekintetben, szóval van miről mesélnem nektek. 

Először nézzük meg a papír minőségét, illetve a színek áteresztését. A képen is látható, hogy vízfestéket, illetve akvarellceruzát (ez utóbbit nem fotóztam le) használtam, így valóban víznek tettem ki.
Szuper hírem van, kettő is: az egyik az, hogy nem dupla oldalasan vannak nyomtatva a lapok, így az a minimális vizesedés, nem tesz kárt a következő képben. A másik pedig, hogy a színek nagyon jól rétegezhetőek és ezek nem is eresztenek. 

Spirálos kialakításának köszönhetően nagyon praktikus, de azért felhívnám a figyelmet a balkezesekre: nekik azt hiszem, ez a kialakítás kevésbé kényelmes, mi9nt egy tűzött/ragasztott megoldás. A lapok színe hófehér, így a színek nagyon élénkek maradnak rajta.

Mutatom, mit alkottam 

Ennél a hollónál természetesen vannak sokkal fantáziadósabb képek is, de mivel a blog inkább gyermektartalomban erős, próbáltam ehhez mérten választani. Ehhez kapcsolódóan van egy megmosolyogtató történetem nektek. Mutattam egy képet a kiadványból egy barátnak. Egy fiatal hölgyemény volt rajta, lenge, de nagyon dekoratív öltözetben. Tényleg nagyon aprólékos és szép kép, csak nem takar túl sokat. A lányon ékszerek is voltak, mire a barát megkérdezte:

- Tudod mi van a bokáján?
Én nagy magabiztosan válaszoltam neki:
- Persze! Bokalánc!
- Hát...nem egészen...

Na már most ezen a téren nagyon hiányosak az ismereteim, de kiderült hogy az nem az, aminek én hittem, hanem egy felnőtteknek való ékszer. (Amúgy a nevét, ha akarnám se tudnám megmondani, mert a barátom ugyan megnevezte, én nem jegyeztem meg.) De remélem, most már értitek, hogy ez nem egy aprólékos, de gyerek kezébe odaadható színező.... Viszont, hölgyeim! Nagyon helyes tündék vesztették el benne a felső ruházatukat. 

Az alkotók lelkét viszont megsimogatnám, mert nagyon szép munkát végeztek. Mindegy egyes grafika annyira kidolgozott és tiszta vonalvezetés jellemzi, hogy egy olyan kezdő is, mint én, örömmel dolgozik rajta. 

Összességében, ha valaki szívesen foglalkozik felnőttesebb rajzokkal és még a fantasy-t is szereti, örömét lelheti a könyvben. Hobbiként én is szoktam más alkotók munkáit nézegetni és mondhatom, nem marad el mögöttük! Sőt! Az már más kérdés, hogy mennyire vagyok otthon ebben a világban. (De attól még egy lapot sem hagyok fehéren, csupán nem mutatom meg senkinek.)

Amennyiben te is kísérleteznél, a NewLine Kiadó várja a rendelésed!

Írta: Isabel

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések