2021. október 1., péntek

Friewald Ruben - Fuss, Fehér Tenyér


 Először szeretném megköszönni a szerzőnek, hogy lehetőséget kaptam az olvasásra. Mivel számomra elég felkavaró és nyomot hagyó történetről van szó, lassabban olvastam, mint szoktam. De nézzük is a véleményemet!

A címből egy elég hátborzongató történetre asszociálltam és a megérjézem nagyon is helytálló volt. Egy igazán izgalmas, és félelmetes volt. A szerző még az igazán durva jeleneteket is úgy képes átadni, hogy az emészthető legyen - ezért le a kalappal előtte.

A két idősíkon folyó cselekmény nagyon ötletes megoldás volt, bár nekem most egy picit nagyobb odafigyelést igényelt ennek a követése. 
A könyv eleje nagyon gyorsan olvastatta magát, tetszett Mathilde karaktere és küzdelme saját magával is. Nagyon át tudtam érezni a gondolatait, mikor egy kapcsolat miatt nem igazán találja önmagát. Kifejezetten örültem, hogy egy átlagos lányról van szó, nem pedig valami szépségideállos hölgyeményről.

Aztán egy baleset következtében belecsöppen a szentinelézek világába és az élete fenekestül felfordul. Ittegy olyan kultúrát ismerhetünk meg, mely nem való gyengelelkű olvasóknak. A sziget és az ott élők bemutatása zseniális volt, végig olyan érzésem volt, mintha egy filmet néztem volna. A szerző minden apró részletre odafigyelt és kidolgozott.

Ám én egy picit többet is láttam bele, mint csupán egy túlélésért való küzdelmet. Személyiségkeresést, az önmagunkban rejlő erő megtalálását, és azt, hogy hogyan tudjunk kimászni a leghíhetetlenebbnek tűnő válságból is. Nagyon átjött a lélektani vonal - igaz, hozzátenném, hogy mostanában javarészt csak ilyen könyveket olvasok, tehát biztos, hogy ez is hatással van az értékelésemre. Mindenesetre ezt pozitívumnak szánom. 

Összességében nagyon érdekes olvasmány volt, biztos vagyok benne, hogy kitűnik a maga zsáneréből! Szeretem, amikor tényleg olyan történetet olvashatok, amely valóban egyedi, és ez az volt! 

Amennyiben kíváncsivá tettelek, előrendelésed az alábbi oldalon megteheted!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések