2024. június 14., péntek

Will Gater - Rejtélyes világegyetem


 Bár tudom, hogy a Könyvhét miatt magyar szerzőktől illene elsősorban olvasnom a héten, mégis szeretném megosztani veletek, mennyire érdekes könyvet kaptam pár órára kölcsönbe. 

Már egészen fiatalon érdeklődtem a csillagászat, és a világegyetem után, ezért nagyon örülök, amikor ilyesmiket van alkalmam olvasni. Bár, van még mit pótolnom, de eddigi ismereteim alapján ez a legszebb könyv, amit ebben a témában láttam.

Részletesen mutatja be a világegyetemet, gyönyörű képekkel illusztrálva. Olvashatunk a bolygókról,  holdakról, üstökösökről, fekete lyukakról és a végén a fogalomtár mellett, találhatunk egy összegzést is, ami évekre lebontva mutatja meg a legfontosabb felfedezéseket. 
A szövegek nem hosszúak, a lényegre koncentrálnak egy-egy témában. Ezzel segítve a szövegértést és a figyelem fenntartását is. A fogalmazás módja is megfelel egy általános iskolás szintjének, de ha mégis akadna ismeretlen szó, a fogalomtár mindent elmagyaráz. Ez azért is hasznos lehet, mert így nem kell ott lennünk a gyermek mellett ha nem szeretnénk, hanem ő maga, egyedül fedezheti fel a világegyetemet. 
Jómagam nagyon szeretek felolvasni a tanulóimnak ( és természetesen másoknak is), viszont kiemelkedően fontos a szövegértés készségének fejlesztése. Enélkül nagyon nehezen boldogul az ember a világban.
Az ilyen típusú kiadványok, - melyek ismereteket adnak át, érdekes és tömör formában - erre is kiválóan alkalmasak lehetnek. Egy-egy téma végén tehetünk fel kérdéseket is, vagy megkérhetjük a gyermeket mondja el/írja le a saját gondolatait az olvasottakról. A tanulás így elég színes és izgalmas lesz mindenki számára.  Ha pedig a gyerkőc alapjáraton érdeklődik a téma iránt akkor nyert ügyünk van.
A borító maga nagyon igényes és mutatós, igazi dísze lehet egy könyvespolcnak.

Ajánlom főképp általános iskolásoknak, de bárki másnak is hasznos lehet, aki kíváncsi arra, hol is élünk pontosan.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, keresd a HVG Könyvek kínálatában!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kerby Rosanes -Animorphia

Amikor az ember életében összecsapnak a hullámok, nehéz jókedvűen és mosolyogva, vidám bejegyzéseket írni. Nálam az elmúlt jó pár hónap ilye...

Népszerű bejegyzések