2024. június 10., hétfő

Aurora Lewis Turner - Bűvölet és apró mocskos gyilkosságok


 A most következő értékeléssel már régóta tartozom, ezért elnézést is kérnék a szerzőtől. 
Azóta mióta megkaptam, háromszor is elolvastam, ám az elején egy picit féltem, hogy nagyon nem fog tetszeni.
Aurora Lewis Turner írónőt főképp a fantasy zsánerrel azonosítjuk. Szeretem is, amit abban művel. Ám mikor megtudtam, hogy ebben a regényben egyenrangú félként jelenik meg a krimi is, picit levert a víz.
Nagyon ritkán hozok ide (és úgy egyáltalán olvasok) krimit, mert nem igazán kötnek le. A klasszikus szerzőktől olvastam párat, szüleim például kifejezetten szeretik a sorozatokat, ám én elalszom rajtuk. (Itt kérek elnézést minden rajongótól!) Viszont az, hogy fantasy is várható volt benne, megtörte a jeget.

A történet elején megismerjük Opheliát, aki boszorkány és tudja is magáról. A nőnek különleges képességei vannak, ám ezeket nem használhatja. Az egyik éjjel azonban rémálom gyötri, és belekeveredik egy rituális gyilkosságba, aminek még a gyanúsítottja is lesz.
Az üggyel Darren Harper nyomozó foglalkozik, és a két főhősnek muszáj összedolgozniuk, ha meg akarják oldani a rejtélyes esetet.

Azt emelném ki, ami szerintem különlegessé teszi a regényt, mert a többit már sokan elmondták előttem Az első ilyen az a két zsáner ilyen mértékű keveredése. Hazai szerzőtől még nem igazán olvastam olyat, ahol a krimi és a fantasy keveredik, de nekem tetszik. Bétája vagyok egy hasonlónak, és azt is kíváncsian forgatom, ám erről még nem beszélnék.
A második az Ophelia és Lyra barátsága. A két nő annyira különbözik, akár a tűz és a víz. Mégis, megtalálták a  lelkük másik felét  egymásban. Sokat tanultam tőlük és hiszem, hogy egy barátság, vagy bármilyen kapcsolat működni fog, ha mindkét fél akarja és nem adják fel. 

Ha az írástechnikát nézzük, szerintem az írónő jól megoldotta a feladatot. Bár én azért éreztem, hogy a fantasy részek komfortosabbak, de érződik a tanulás, amit a krimis részbe fektetett. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy mint olvasónak azért nem volt könnyű elvonatkoztatni Aurora eddigi könyveitől, de szerintem ez természetes.

A borítóterv viszont nagyon tetszik, imádom, a színeket és hogy ennyire letisztult. Az írónő  és a grafikusai mindig eltalálja a könyveihez a hangulatot. 

Összességében nagyon boldog vagyok, hogy olvashattam. Kíváncsi vagyok, miképpen folytatódik majd, szóval, amint megjelenik, jelzem nektek is!

Egyébként a blog Youtube csatornáján beszélgettünk az írónővel a könyvről, ha van kedvetek nézzétek meg!

Amennyiben te is beszereznéd, keresd a NewLine Kiadó kínálatában!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kerby Rosanes -Animorphia

Amikor az ember életében összecsapnak a hullámok, nehéz jókedvűen és mosolyogva, vidám bejegyzéseket írni. Nálam az elmúlt jó pár hónap ilye...

Népszerű bejegyzések