2024. június 13., csütörtök

Mit tervez egy író a Könyvhét kapcsán? - Interjú Robin O'Wrightly szerzővel


 Robin O’Wrightly szerző könyveit nagyon szeretem. Tudom, hogy tartozom neki egy szerzői nappal, ezt júniusban be is pótoljuk, ám addig is jöjjön egy rövid interjú, amiben rákérdezek mi minden történt vele az elmúlt időszakban. 

Először is pár szóban bemutatkoznál az új olvasóknak, kérlek?

Könyvkiadásban tevékenykedő szakember, grafikus és magyar nyelven író, hazai szerző vagyok. 2015 óta publikálok Robin O’Wrightly néven, 2021 óta a civil nevemet, a Szabó Borkát is használom, azóta más nevekkel is bővítettem a repertoárt, úgymint Mia Frances vagy Váczy Virág.

Mivel sok zsánerben és korosztálynak írsz; emelj ki egyet-egyet, azok közül, amiket azoknak ajánlanál, akik most ismerkedik a neveddel. Mivel kezdjék a ROW kalandokat?

Ez mindig attól függ, mit szeretnek olvasni. Alapvetően egy mentálhigiénés szakintézménybe való látogatásként – értsd: út a diliházba – lehet értelmezni az életművemet, így a komoly vagy komolytalan terápiás könyveken kívül van úgynevezett várótermi irodalom is azoknak, akik nem érzik magukat elég őrültnek a többihez. Ők várakozás közben olvashatnak a teremben. :) 

Ajánlom az Egy igen-zet történetét azoknak, akik a leginkább meg akarnak ismerni, mert ez egy történelmi romantikus családregény. 

Aki szereti a romantikus kalandokat, olvassa el a Stronger than love – Erősebb a szerelemnél-t, mert garantáltan izgalmas és érzelmes, de mélyebb mondanivalót tartalmazó élmény.

És aki a fantasyt kedveli, annak a Tripiconi sztori-sorozatomat ajánlom (Az amulett rejtélye, Város a föld alatt stb.). Még nincs vége, folyamatosan írom, idén a papírkönyvekből mind a négy részig el kívánok jutni.

Íróként mi a legnagyobb dolog, ami az elmúlt időszakban történt és pozitív hatással volt rád?

Találkoztam Nemere Istvánnal, kezet foghattam vele, és átadhattam neki az MKMT mozgalom Életmű-díját. Az író úr élőben is inspiráló, miközben egy hihetetlen alázatos, jó kedélyű ember. Kell ennél több?

Hogyan készülsz az idei Könyvhétre? Mit vársz, hogyan fog zajlani az esemény?

Hát most épp rohanvást, mert ugyan nem terveztem ma kimenni, de mégsem bírom ki, hogy ne menjek (első nap, csütörtök). Egy órát biztos kint leszek, nézelődöm, fotózkodom. Talán holnap is kinézek, még nem tudom, mert lesz programom, és ha sikerül elhívnom a barátomat is az eseményre, akkor kinézünk. De hivatalosan szombaton és vasárnap leszek kint, akkor egész napra tervezem. Remélem, hogy szuperebb lesz, mint a tavalyi vagy az eddigiek, mert azok is szuperek voltak, de ha lehet valami jobb, az mindig fantasztikus! Na, ezt most jól „megaszontam”… De komolyan: remélem, hogy sok szerzőtársammal és olvasómmal találkozom, és érnek olyan hihetetlen és pozitív meglepetések, mint tavaly voltak – mély beszélgetések és új találkozások.

 Mikor találkozhatnak veled az olvasók? Lesz lehetőség dedikálásra?

Szombaton 17.30-18.30 között, vasárnap pedig 16.00-17.00 között találkozhatunk egy-két dedikálásra és beszélgetésre a HELMA – MKMT Mozgalom 58-as standjánál, a Dunakorzón. Egyébként bármikor le lehet szólítani, dumáljunk, csak nem feltétlen leszek a standnál, mivel jövést-menést tervezek az eseményen, a többi időben.

Melyek azok a könyveid, amik a helyszínen is megvásárolhatóak lesznek?

Az amulett rejtélye és a Város a föld alatt, a Tripiconi sztori 1-2. részei elérhetőek a HELMA standján. Ugyanitt a Most főzünk, vagy dumálunk? és az MKMT Antológia 2023 is megvásárolható, ezek olyan antológiák, amelyekbe szintén belelógott a kezem. :)

Van olyan szerző, akihez te szeretnél odamenni dedikáltatni?

Akik írtak még a Most főzünk, vagy dumálunk?-ba, velük mindenképpen. Moncsi, Angi, készüljetek, nem menekültök, elkérem a dedikációt! :)

Bár, mint említettem hamarosan jön egy nagyobb interjú, de addig csepegtess nekünk valamit a jövőbeli terveidről, kérlek!

Most júliusban jelenik meg a Tripiconi sztori egyik új spin-offja, a Tündér & Árnyék elektronikus formában, utána augusztusban kicsit pihenünk – hadd olvassanak az emberek, az író meg hadd írjon :) –, majd reményeim szerint a további hónapokban is képes leszek e-könyveket publikálni. A Wetoo 3. kisregénye, az Anya csak egy van szeptember elejére van tervezve, de még írom – tessenek drukkolni, hogy készen legyek időre. :D Idén szeretnék még két további Tripiconi sztori-részt papírnyomatként kiadni, ehhez azonban szükségem lesz előrendelő olvasókra, mert csak úgy érdemes publikálni bármit is. :)

Köszönöm szépen az interjút! Találkozunk a Könyvhéten! ;)

A blog nevében is további sok sikert kívánok!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, keresd Robin hivatalos Facebook-oldalátkönyveit, vagy Patreon-oldalát további információkért!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kerby Rosanes -Animorphia

Amikor az ember életében összecsapnak a hullámok, nehéz jókedvűen és mosolyogva, vidám bejegyzéseket írni. Nálam az elmúlt jó pár hónap ilye...

Népszerű bejegyzések