2024. július 27., szombat

Mítoszok ködében - Misztikus antológia

A végére hagytam a kedvencemet a napból. A NYUSZI ismét egy olyat alkotott, ami számomra újraolvasós lesz!
Olyan történeteket kapunk, melynek alapjául a mítoszok és legendák szolgáltak. Mi más kell annak, aki szereti a fantasyt?

Jenei András itt is nagyot alkotott, ezúttal J.A.A. Donath néven. Szárnyainktól megfosztván.. című története nagyon érdekes volt. Visszanyúlunk a magyar történelemhez és hitvilághoz. 
Háború van a turullidák és a szitallok között és a történet elején megismerkedünk egy testvérpárral, akik kiképezve készen állnak a harcra. Mindketten felnőttek, nagyon jól tudják tetteik következményét. Ám ami rájuk vár, arra senki nem készítheti fel őket.

Nem szeretnék nagyon spoileres lenni, de a novella vége volt a kedvencem. A szerző gyönyörűen összekapcsolta egy magyar legendával. Jól áll Andrásnak a fantasy is. Nagyon jól!

Tekintve, hogy egy gyűjteményről van szó, kiemelnék még pár kedvencet: 
Galuska László Pál - Sir Gawain és a Zöld Lovag históriája: hatalmas kedvencem nekem is Camelot. 
Szemán Zoltán- Régi istenek - A különleges helyszín miatt
Eliza Beth – A főnixmadár legendája - A főnix a kedvenc mitológiai lényem

Számomra ezek a történetek voltak a legemlékezetesebbek, de a a többi tizenhárom mű is igényes izgalmas kalandokat tartogathat a fantasy kedvelők számára. Mindazonáltal felhívnám a figyelmet arra, hogy a gyűjtemény csak 18 éven felüli olvasására alkalmas, hiszen egy egy tartalom ezt megköveteli! Tudjátok ha én ezt mondom, akkor oka van!

A borító egyébként nagyon szép, engem teljesen lenyűgözött. Gratulálok a grafikusnak!

Hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam az olvasásra!

Amennyiben kíváncsivá tettetek, add le a rendelésed a többek között a Libriben!

Írta Isabel
 

1 megjegyzés:

Kerby Rosanes -Animorphia

Amikor az ember életében összecsapnak a hullámok, nehéz jókedvűen és mosolyogva, vidám bejegyzéseket írni. Nálam az elmúlt jó pár hónap ilye...

Népszerű bejegyzések