2023. október 16., hétfő

Kleininger Tamás - Érettségi ​– Last minute – Biológia


 Nemcsak a nyelvek iránt hatalmas az érdeklődésem, de a természettudományok is nagy kedvenceim. Biológia, kémia, fizika - szerintem ezek azok a tantárgyak, melyek akár életeket menthetnek, ezért sosem szabad abbahagyni a velük való foglalkozást. 
Az Érettségi - Last minute sorozat részeként sokat segíthet a felkészülésben. Mikor nekem kellett kiválasztani az érettségi tárgyaimat, a biológia is nagyon esélyes volt, csak magántanulóként megijedtem a békák felboncolásától, mivel ezt otthoni körülmények között esélyem sem volt gyakorolni. A tanárnő mondta, hogy készüljek erre is, szóval kissé megijedtem. 
Viszont a mai napig úgy gondolom, hogy a leghasznosabb tárgyak egyike az iskolában, függetlenül attól, milyen pályát is választunk magunknak. 

Maga a könyv picit vegyes érzésekkel tölt el, ugyanis, tényleg csak annyi információt tartalmaz, ami az átnézéshez kellhet, akár az utolsó pillanatokban is. Az összes gimnáziumban/ középiskolában tanult témakör legfontosabb kifejezései, összefüggései megtalálhatóak benne röviden összefoglalva. Nincsenek magyarázatok, érdekességek, csak tényleg annyi információ, amennyi szükséges az adott témakörhöz. Találhatunk még benne ábrákat, amely segítheti a megértést, de ez sincs mindenhol.

Őszinte leszek: bár maga a tematika egymásra épül, de önálló tanulásra a könyv nem feltétlenül jó választás. Talán még tankönyv mellé sem, mert nagyon száraz lehet úgy az anyag. Mindenképpen a tanári oktatást egészíti ki, hiszen a könyvben már nincsenek tisztázási lehetőségek. 
Én is csak azért tudom valamennyire a hasznát venni, mert több helyről gyűjtöm be az információkat és rakom össze az egészet képet.

Viszont, ha valaki fogalmakat tanul, vagy csak le akarja ellenőrizni a meglévő tudását egy-egy fejezetről, arra nagyon is jó lehet, mert méretéből adódóan kényelmesen elfér egy táskában, és a lényeges információkat tartalmazza. Csak tényleg úgy kell használni, hogy már van egy alap a fejünkben. 

Sosem voltam az utolsó pillanatban történő tanulás híve, ezért nem mondom azt, hogy így használjátok a könyvet.Azt mondom, tanuljatok folyamatosan és folyamatában használjátok ezt önellenőrzésként. Így biztosan megmarad a tudás a fejetekben és kapkodnotok sem kell.

A könyv ajándék volt, amit itt is köszönök!

Amennyiben megvennéd, keresd az Alexandra könyvei között!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések