2023. február 9., csütörtök

Buótyik Dorina -Maahes ​Isten rejtélye (Gracie Simpson történetei 3.)


 A most következő olvasásom, azért esett nagyon jól, mert egy könnyed kalandregényt kaptam, ismerős szereplőkkel. Már múlt hónapban illett volna értékelést írnom, de a technika akadályozó tényező volt, ezért elnézést kérek! Na de nézzük Gracie Simpson kalandjainak harmadik részét!

A regény két szálon fut: Gracie újabb kalandra indul Egyiptom földjére, ám az ásatás engedélyeztetése körül gondok adódnak. Mikor sikerül ezt megszerezni, egyre ijesztőbb események történnek. Egy férfi is az életét veszti, és szabotálják az ásatást, ám azt nem tudni ki a tettes.  Lehet, hogy nem is ember, hanem a titokzatos Maahes Isten?
A másik szálon Thomas Shephard bűnügyi riporter nyomozása a középpont, ahol nemcsak rejtélyeket, de vallási érdekességeket is megismerhetünk.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem utána kellett nézni az istenségek, mert nem tudtam, ki ő.Ez a szál nagyon izgalmas volt, mert nem kellett sokat kutakodjak, ugyanis az írónő jóvoltából sok mindenre fény derül. Számomra Dórina könyvei sokkal közelebb hozták Egyiptomot, ami bár nem áll tőlem távol, mégsem tudtam még elmerülni benne és ezt köszönöm neki!

Egy nagyon jó kalandregényről van szó, és bár valós elemeket is tartalmaz, mégis tartsuk észben, hogy ez a képzelet szüleménye. Ezt fontosnak tartom kiemelni, nehogy valakit csalódás érjen.

Az írónő sokat fejlődött az első részhez képest: most sokkal részletesebbek voltak a helyszínek, és a cselekmények is. Például az nagyon tetszett, hogy ennyi mindent megtudtunk az ásatásokról, szokásokról.
A szereplők olyanok maradtak, amilyennek megismertük őket, ez számomra kellemes nyugalmat adott, így tudtam fókuszálni az újdonságokra.
Szerintem ez eddig a legjobban megírt regénye, az apróbb hibáktól eltekintve is. 

A borító most is lenyűgözően szép, de ez Dorinától már alapelvárás!

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az egyiptomi kultúrát, hiszen sok újdonságot megismerhetünk a történet által. A misztikus hangulat miatt azonban az is elég, ha a fantasy-t szeretjük, viszont én azt mondom, érdemes elolvasni előtte az első két részt is, azért, hogy teljes képet kapjunk!

Köszönöm szépen az írónőnek és a kiadónak is, hogy lehetőséget kaptam az olvasásra, varom a következő történetet!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed, keresd a Líra kínálatában!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések