2022. szeptember 28., szerda

Walt ​Disney – Az Oroszlánkirály ( Az Oroszlánkirály)


Ki ne ismerné Az Oroszlánkirály című Disney rajzfilmjét? Természetesen ez csak egy költői kérdés volt, de tény, hogy világszerte ismert meséről van szó. 
A MiniMesék az egyik legfrissebb feldolgozása  az ikonikus rajzfilmnek.
A történet az, amit ismerünk, sőt, a képek is a mozifilmből származnak, így tökéletes a nosztalgiázáshoz. Mufasa Büszke Földe uralkodója, aki a fiára hagyja majd a királyságát, halála után. A kis Simba és barátnője  Nala kalandokba keverednek, mígnem egy tragikus napon a kölyöknek menekülnie kell és az uralkodást nagybátyja, a gonosz Zordon veszi át.
Az oroszlánkölyökre egy szurikáta Timon, és egy varacskos disznó, Pumba talál rá és nevelik fel. Felnővén újra találkoznak Nalával és Simbának döntenie kell: éli tovább a nyugodalmas életét, vagy szembenéz a múltjával?
Egyébként a rajzfilmet 1994-ben mutatták be és három része van. 

Nagyon tetszik ennek a sorozatnak az ötlete, hiszen maguk a történetek nem hosszúak, de lényegre törőek.Ideális a kisebbeknek esti alváshoz, anélkül, hogy a több mint egy órát végig kelljen néznie.
Kapható többek között a Hófehérke, a Bambi, illetve A Dzsungel könyve is. 
A rendelések mellé ajándékok is  járnak így mindenféleképpen érdemes előfizetni, akkor is, ha nincs kicsi a családban. Én is szemezek pár kötettel.

 Amennyiben elolvasnád a MiniMesék - sorozat első részét, az alábbi linken, a "További részletekért, kattintsd ide" gombra kattintva megtehetitek!

A rajzfilm első részét pedig megtaláljátok a Videa oldalán! Láttam az előszereplős változatot is, ám az számomra nagy csalódás volt, így inkább a klasszikust ajánlanám nektek!

Írta: Isabel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések