2021. december 15., szerda

Együtt ​a vírus ellen - Koronavírus? Tűnj el!

 

Mivel már elég hosszú ideje megváltozott a világ szerkezete a koronavírusnak köszönhetően, nagyon kíváncsivá tett ez a gyermekkönyv. Mint minden nehéz időszakban, itt is fontos, hogy a gyerekek  megfelelő információt kapják, az ő nyelvükre lefordírva. 

Azt kell mondjam kellemeset csalódtam. Arra számítottam, hogy nagyon le lesz butítva az információ, de csupán csak egyszerű a megfogalmazása, hogy a kicsik is megértsék. Mai nyelvezetet használ, így egy-egy megmosolyogtató mondat is helyet kapott a fogalmazásban.

Az információ mennyiségével nagyon elégedett voltam. A gyerekek megismerkedhetnek a vírusokkal, azzal, hogy miként terjednek, illetve a könyv nagyobb része kifejezetten a koronavírusra asszociál. Gyönyörű illusztrációk mutatják be a helyes kézmosást és egyéb olyan szabályokat, melyeket be kell tartanunk. (Megjegyzem a higénia, mint olyan, nemcsak ezekben az időkben betartandó!)

A végén kiemelt figyelmet kapnak az olyan olyan szakmákban dolgozók, akiknek kiemelten fontos szerepük van a járvány megállításában. Az is nagyon tetszett, hogy szó esett a súlyosabb betegekről is. A szerző nem félt bemutatni azt sem, hogy bizony sokan kórházba és lélegeztetőgépekre kerülhetnek, ám ezt nem ijesztő módon tette. A színes képek itt is tompítottak picit a traumatikus hatáson, mégis, felkészítenek a valóságra. 
Már gyerekként is szerettem a valósághű könyveket - véleményem szerint ezzel segítjük a helyes helyzetértékelések kialakítását. Természetesen figyelembevéve a célcsoport életkorát és tudásszintjét.

Ősszességében nagyon elégedett vagyok. Bátran ajánlom már kicsiknek is, hiszen megkönnyítheti jelen helyzet megértését és a hozzá való alkalmazkodását.

Amennyiben kíváncsivá tettelek, többek között a Pagony Kiadó weboldalán megrendelheted a saját példányodat!

Írta: Isabel


1 megjegyzés:

  1. Titanium Ring for Men
    Tritanium Ring titanium carabiners for Men. Tritanium titanium uses Ring. Tritanium Ring, titanium for sale A. Tritanium Ring. Tritanium Ring. Tritanium Ring. Tritanium Ring. titanium auto sales Tritanium oakley titanium sunglasses Ring. Tritanium Ring.

    VálaszTörlés

Az szerző, aki éveket szánt a kutatómunkára - Interjú Kristin M. Furrierrel

Kristin M. Furrier írónő legújabb regénye kicsit más, mint az eddigiek. Bár egyszer már beszéltünk róla, most, hogy én is a végére értem az ...

Népszerű bejegyzések