Olvasnivaló! A tűzgyujtó


Ezt a könyvet kb. 2 hete olvastam ki. Főhősünk egy 6 éves kislány Charlie,akinek születésétől kezdve különleges képességei vannak: képes felgyújtani maga körül bármit és bárkit, pusztán figyelemösszpontosítással.
Még születése előtt a szülei egy kísérletben vettek részt, ennek következtében lett a kislánynak ilyen elképesztő ereje. Természetesen vadászik rá a CIA és az FBI is, ezért folyton folyvást menekülnek édesapjával lángokat hagyva maguk után.
Film ebből is van, sőt mindjárt csináltak egy második részt is, aminek a története már nincs a regényben.


Mint láthatjátok, nem éppen egy Angyalok Krónikái, de a pasi annyira mesterien fogalmaz, hogy ne tovább! Gyönyörű összetett mondatai vannak, amiket én imádok! Pont annyi részletet közöl, ami még nem túl sok, de elég ahhoz, hogy minden világos legyen. Az embernek végig az az érzése, hogy tudja mi következik, aztán a legváratlanabb pillanatban jön a legváratlanabb csavar.  Fantasztikus...
Ha egy tanárt kellene kijelölnöm az írók számára, egyértelmű, hogy ő lenne Az. (A helyettese pedig Tolkien. :D ) Kíváncsian várom, hogy találkozom -e olyan íróval, aki ezt a kijelentésemet felülírja.
Remélem, van még tőle könyv a helyi könyvtárban, mert nem 2 művénél szeretnék megállni, az biztos.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések