Olvasnivaló! Titkos ablak titkos kert


A következő regényt 2 nap alatt olvastam ki a múlthét hétvégén: Stephen King- Titkos ablak, titkos kert. Ez igazából nem is regény szerintem, 2 történetet tartalmaz a kötet; én most azzal készültem nektek, ami a nagyobb hatást váltotta ki, ez pedig a Langolierek.
A történet központjában egy pilóta  Brian Engle áll, aki egy nehéz nap végén megtudja, hogy a volt neje meghalt és felszáll egy Los Angeles-i járatra, hogy elintézze az ezzel kapcsolatos teendőket. 10 utas, köztük ő is, a felszállás után elalszik, és mikor felébrednek, észreveszik, hogy rajtuk kívül mindenki eltűnt. De nem ám csak a gépről (az eltűnt pilóta helyét Brian veszi át), hanem úgy tűnik, mindenki más is a Földről. Miután nagy nehezen landolnak a géppel, olyan világ tárul a szemük elé, ami túlszárnyalja a legvadabb álmaikat: mintha minden íz, szag, még a hangok is lassan lassan eltűnnének a világból.
Az utasok között van egy brit katona, egy vak kislány (aki épp a szemműtétjére igyekezett volna), egy gyenge idegzetű férfi, aki rá is támad a többiekre, egy sci-fi író, illetve egy tanárnő is, szóval a szereplők sokszínűségében nincs hiány. Azt pedig, hogy ez a kis csapat, hova keveredett, mi történik velük és hogy hazajuthatnak-e, kiderül, ha elolvassátok a művet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések