Olvasnivaló! Ragyogás


Új, kedvenc íróm :))))
Azt azért tisztázzuk, hogy a műfaj amiben alkot , nagyon nem az én világom. Horror. De, amikor ajánlották nekem, úgy gondoltam, nem árt bővíteni az ismereteket....és nem bántam meg!
Azt hittem, tele lesz véres jelenetekkel - jó pár éve olvastam egy könyvet, aminek minden lapján hullák szerepeltek....valami sorozatgyilkosos volt , de még a címére sem emlékszem - az viszont élénken él bennem, hogy napokig hányingerem volt tőle, ezért is féltem a King - könyvektől. Ám egyenlőre nem találkoztam olyan jelenettel, ami kiverte volna nálam a biztosítékot. Akkor lássuk is a regényeket!
 Colorado hegyei közé, egy szállodába érkezik meg egy család. Jack Terrence karbantartói állást vállal és magával viszi feleségét Wendy-t és kisfiukat Danny-t is. A férfi író, és emellett tanári végzettsége is van, de alkoholizmusa miatt ott kellett hagyniuk megszokott életvitelüket.
A szálloda főnöke figyelmezteti a férfit: ha leesik a hó nagyon hosszú időre el lesznek zárva a külvilágtól. Elmondja azt is, hogy az előző gondnok - talán pont a bezártság miatt - bekattant és egy nap lemészárolta a családját, majd öngyilkos lett. Kísértetjárásról is szó esik az alkalmazottak között; ám amit senki nem tud az az, hogy Danny rendelkezik a "második látás" az ún. "ragyogás" képességével, mely ugyanolyan könnyen sodorhatja őt veszélybe, mint amilyen könnyen megmentheti az életét.
A műből film is készült, Jack Nicolson főszereplésével, láttam és szerintem érdemes megnézni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések