Olvasnivaló! Legendary - Lázadás


Magyar írónőtől olvastam!!! Nézzük, mit is tartogat számunkra Hestia Potter: Legendary című regénye.
Először is azzal kezdeném, ami szerintem nagyon jó ötlet volt az írónő részéről. Az alábbi oldalon, egy névért és egy e-mailcímért cserébe lehetőségünk van beleolvasni a könyvbe; ám nem csak egy-két oldalt, hanem éppen annyi mennyiséget, hogy eldönthessük, nekünk való-e a könyv:
http://www.hestiapotter.hu/
Ez alapján dőlt el nálam is, hogy végül olvasójává válok. De lássuk is, miről szól.
A történet elején egy lányt, ismerhetünk meg. Lilien egy gyermekotthon lakója, ám az odavezető útja sem volt  volt mindennapi: ugyanis a rátaláló házaspár farkasok között találta meg őt, még 6 hónapos korában. (Én már itt ragyogó szemmel olvastam tovább.) Azt hinnénk vége a pici megpróbáltatásainak, hiszen ez is elég egy babának, de sajnos nem; mikor 3 éves lesz, nevelőszülei autóbalesetben meghalnak; így kerül be a helyi árvaházba.
12 év után új lakó érkezik hozzájuk, a helyes, ámde rossz hírnévvel rendelkező Sebtyán személyében. A furcsa fiú imádja a holdat és nem éppen barátkozós típus; ám közte és a lány között egy kaland során erős barátság alakul ki.
Ugyanezen éjszakán a Peremen egy másik fiút rémálmok gyötörnek. Axián a nénikéjével él és Wolferek népéből származik. Az ő világuk más, mint a miénk; erdős, egy kis tisztással, ahol a házaikat építhetik fel. Ennek a közepén élő család legerősebb tagja pedig az egész világ vezetője. Axián apja is ilyen volt, ő azonban rejtélyes módon eltűnt. Lilien és Axián útja azonban egy nap összefonódik...
(Szándékosan nem írom le, hogyan is lesz ez, akit érdekel olvassa el.)
Ez az írónő első kötete, és szerintem nagyon jó lett. A története mindenképpen nagyon érdekes és cselekményes. Ami szerintem előny, hogy viszonylag nagy a betűtípus, így akár azoknak a gyerekeknek a kezébe is adhatjuk, akik irtóznak a vastag könyvektől.  Nem tartalmaz sok leírást sem, ami még vonzóbbá tette a szememben.
Egy dolgot hiányoltam csak; nekem túl gyorsan pörögtek az események. Szerettem volna több háttér-információt megtudni a szereplőkről. :)
Őszinte leszek; korrektúrában van még hova fejlődnie az írónőnek, de aki nem ilyen szemmel nézi, nagyon jó kikapcsolódásban részesítheti nemcsak magát, hanem a család minden tagját.

Az írónővel készült interjúm itt olvashatjátok:
https://ujalmok.blogspot.hu/2018/04/hestia-potter-legendary-lazadas.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések